Turisti polonezi, rataciti pe drumul forestier dintre bogdan voda si bocicoel

Turisti polonezi doi adulti cu doi copii cu o masina preparata pentru off road s-au ratacit pe drumul forestier dintre Bogdan Voda si Bocicoel.

Apelul a venit prin 112, turistii intrand in panica dupa ce s-au impotmolit in noroi si dupa ce au realizat ca in mod normal un drum pe care puteau sa il parcurga in maximu 30 minute lor le-a luat in jur de 3 ore. Acum nu mai stiu unde se afla exact.

In acest moment echipa Salvamont de prim raspuns de la formatia Viseu a plecat spre turistii rataciti.

Actualizare

Ieri, in jurul orelor 19:15, la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures s-a primit apel SNUAU 112 pentru cautarea unor turisti polonezi, carora li s-a defectat autoturismul in zona forestiera de pe raza comunei Bogdan Voda. In acest sens, doi jandarmi montani de la Viseu de Sus au inceput deplasarea spre acea zona, concomitent cu subofiteri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures si un echipaj din cadrul serviciului Salvamont Viseu de Sus. In jurul orelor 21:30, salvatorii au ajuns la fata locului unde au gasit un grup de turisti format din patru membri, un barbat, o femeie, un adolescent si o fetita, care stateau langa un foc aprins iar masina lor era impotmolita in noroi. Turistii nu au necesitat ingrijiri medicale. Doua persoane au fost imbarcate in autoturismul jandarmilor iar celelalte doua in autoturismul pompierilor  iar apoi s-a inceput deplasarea catre  localitatea Bogdan Voda unde turistii au fost cazati in siguranta la o pensiune.    

   Pentru turistii care vor sa-si petreaca vacanta in zonele montane ale judetului Maramures jandarmii montani maramureseni fac cateva recomandari: inainte de a pleca in zona montana, informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starii vremii, conditiilor climatice locale; plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim-ajutor si nu riscati sa plecati singuri la drum; alegeti traseele in functie de pregatirea tehnica, fizica si psihica a celui mai slab din grup; folositi numai traseele marcate, urmariti marcajele de pe traseu; in cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau a inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana; apelati cu incredere la patrulele de jandarmi montani si respectati indicatiile acestora.

     Sa solicitati sprijinul jandarmilor montani apeland numarul unic de urgenta 112, specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate.


Doliu in comunitatea melomana!
Citeste
Gabriel Zetea: "Am asistat azi la un moment important pentru Baia Mare"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.