Turist polonez atacat de o ursoaica cu pui

Salvamont Maramures informeaza faptul ca un turist polonez care se deplasa pe banda rosie si a trecut de Pasul Setref spre Muntii Rodnei a fost atacat de ursoaica cu pui fara a fi, din fericire, ranit. Acesta s-a adapostit intr-o baraca parasita si a solicitat prin 112 ajutor.

"In acest moment echipa de prim raspuns a Salvamont Maramures formatia Viseu a pornit spre zona in care se afla turistul. Situatia e destul de delicata fiind vorba despre ursoaica cu pui agresiva iar in acest caz fiind vorba de siguranta salvatorilor deplasarea ar trebui sa se faca doar cu masini. Nu stim inca daca zona permite accesul masinilor pana la turist.

In contextul in care va fi necesara deplasarea pe jos situatia devine complicata atat pentru turist cat si pentru salvatori si cu siguranta vom solicita sprijin suplimentar" au precizat reprezentantii Salvamont Maramures.

Actualizare

Salvamontistii maramureseni, formatia de prim raspuns din Viseu, au ajuns cu masina don dotare la baraca in care se afla turistul.

Turistul polonez a avut noroc ca baraca in care se adapostise este destul de solida fiindca asa cum le spusese salvatorilor ursoaica a dat tarcoale pana in momentul in care au ajuns salvamontistii.

Polonezul a fost transportat la o locatie sigura.

A inceput inscrierea pentru "Bani de liceu"
Citeste
Asociatia belgiana «Jeunes en Roumanie» lanseaza apelul pentru Proiectul «Tineri pentru Romania»
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.