Turist din satu mare, ratacit la coborarea de pe creasta cocosului

Interventie de ultima ora, in jurul orei 17.30, in zona Muntilor Gutai.

In urma unui apel venit prin Dispeceratul National Salvamont am fost informati ca un turist s-a ratacit pe coborarea dinspre Creasta Cocosului spre Popasul Gutin.

In acest moment o echipa de prim raspuns Salvamont Maramures se deplaseaza spre locul in care se presupune ca s-ar afla turistul ratacit.

Vremea este complet defavorabila, ninge si este ceata densa cu vizibilitate de maximum 50 metri.

Intr-un final turistul a fost gasit. Este vorba despre un tanar in varsta de 34 de ani din Satu Mare. Aflat pentru prima oara pe traseul mentionat a intampinat dificultati la intoarcere.

Tanarul se afla in stare de hipotermie, extenuat si speriat ca nu mai gasea traseul marcat din cauza conditiilor atmosferice defavorabile. El pornise pe un traseu de patru ore de la Popasul Gutin catre Creasta Cocosului. A fost gasit mai sus de Poiana Boului, dupa ce a cerut ajutor, prin 112, la Dispeceratul National al Salvamont.

In urma actiunii salvamontistilor, acesta si-a revenit si a fost transportat pana la masina proprietate personala aflata la popasul Gutin. Actiunea s-a incheiat.

Trebuie sa mai spunem ca, in ultimele 24 de ore, salvamontistii au intervenit de noua ori pe partiile de la Cavnic, respectiv Suior. In cinci cazuri, victimele au fost predate celor de la SMURD.

Crin CALAUZ

foto arhiva

Comenteaza cu Facebook

Multe interventii pentru salvamontistii maramureseni
Citeste
Interventie a salvamontistilor maramureseni. Un turist s-a ratacit pe munte
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.