Tumora de mari dimensiuni operata cu succes la spitalul judetean de urgenta "dr

Luni, 25 martie, la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare a avut loc o interventie chirurgicala complexa, care a fost solutionata fara probleme de specialistii unitatii medicale.


"Este vorba despre o pacienta de 62 de ani, din judetul Satu Mare, care a fost trimisa in sectia de Chirurgie Toracica pentru o formatiune tumorala intratoracica dreapta. S-a intervenit chirurgical in anestezie generala, cu intubatie selectiva . Intraoperator, am identificat o formatiune tumorala giganta care ocupa doua treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragica. Impreuna cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracica, am reusit excizia acestei formatiuni in totalitate", explica dr. Petrut Giuliano, medic primar chirurgie toracica in cadrul spitalului judetean din Baia Mare.

Complexitatea cazului a constat in dimensiunile mari ale formatiunii tumorale – aceasta avand un diametru de aproximativ 25 centimetri si o greutate de 1500 grame, dar si a numeroaselor vase de neoformatie intra si peritumorale.

Evolutia postoperatorie a fost favorabila, pacienta fiind supravegheata in sectia de Chirurgie Toracica a spitalului.

Copii de la Gradinita Maya din Baia Mare- in campania "Fa-ti datoria de om… planteaza un pom!"
Citeste
Ninge ca-n povesti in borsa!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.