TRIBUNALUL MARAMURES: Lamuriri cu privire la unele informatii aparute pe reteaua de socializare Facebook

In data de 09.06.2020, reteaua de socializare Facebook a gazduit, pe pagina personala a domnului Alexandru Cumpanasu, o postare in cadrul careia au fost emise anumite asertiuni privind persoanele in privinta carora se poate retine o culpa in producerea decesului fetei de 18 ani din Viseu de Sus, sustinandu-se ca autorul moral al crimei este ,,judecatorul care a anulat ordinul de restrictie".


Pentru o corecta informare a opiniei publice referitor la regretabilul eveniment soldat cu moartea tinerei, va aducem la cunostinta urmatoarele:

Judecatoria Viseu de Sus nu a fost investita cu o cerere avand ca obiect ordin de protectie, formulata de victima.
La data de 13.05.2020, instanta a fost sesizata cu solicitarea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, privind confirmarea renuntarii la urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor, prevazuta de art. 220 alin.1 cod penal, asa cum a fost dispusa prin Ordonanta din data de 04.05.2020, emisa de acesta.
Solutia de confirmare a renuntarii la urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor, infractiune non-violenta, s-a dispus prin incheierea penala nr. 218 pronuntata de Judecatoria Viseu de Sus la data de 28.05.2020.
Mentionam ca fapta care a primit incadrarea juridica de act sexual cu un minor a avut loc in cursul anului 2016, de atunci partile locuind la parintii persoanei vatamate.
La termenul din 28.05.2020, in prezenta judecatorului de camera preliminara, persoana vatamata a invederat ca s-a impacat cu concubinul sau (tatal celor doi copii pe care ii are) si a precizat ca este de acord cu solutia de renuntare la urmarirea penala.
Evidentiem ca, in conformitate cu art. 318 alin.2 cod procedura penala, unul din criteriile in functie de care se analizeaza lipsa unui interes public in urmarirea penala a faptei este reprezentat de atitudinea procesuala a persoanei vatamate.
Prin incheierea penala nr. 218 pronuntata de Judecatoria Viseu de Sus la data de 28.05.2020, s-a luat act inclusiv de imprejurarea conform careia, in contextul audierii din data de 25.02.2019, persoana vatamata a precizat ca nu mai are pretentii in raport de concubinul sau in ceea ce priveste faptele reclamate.
De asemenea, s-a retinut ca victima intentiona sa se casatoreasca cu concubinul sau, evenimentul fiind insa amanat din motive financiare.
Reiteram ca pe rolul Judecatoriei Viseu de Sus nu s-a inregistrat nicio solicitare de emitere a vreunui ordin de protectie, singura solutie pronuntata de judecator fiind una de confirmare a unui act dispus de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Citeste si

Articolul TRIBUNALUL MARAMURES: Lamuriri cu privire la unele informatii aparute pe reteaua de socializare Facebook apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Pesta porcina africana confirmata intr-o gospodarie din localitatea Stremt
Citeste
Retinut pentru 24 de ore dupa ce a furat rochii si alte articole vestimentare dintr-un magazin de pe str. Gh. Sincai
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.