TRIATLON SI INOT IN APE LIBERE: Castigatorii concursului Be you - Cucereste Ignisul, irganizat de Gold Stars Baia Mare

Gold Stars Baia Mare a organizat, in perioada 12-13 septembrie, cea de-a V-a editie a concursului de triatlon si inot in ape deschise "Be you - Cucereste Ignisul!". La start s-au aliniat sportivi amatori, dar si de performanta, iubitori ai sportului din Cluj, Mures, Bihor si Maramures. Avand in vedere pandemia cauzata de coronavirus, fiecare participant a respectat masurile impuse de lege in astfel de situatii.

In acest an, silvicultorii maramureseni si-au adus aportul pentru stabilirea traseelor pentru bicicleta si alergare, iar traseul pentru inot a fost balizat corespunzator astfel incat organizatorii sa respecte punctele stipulate in acordul incheiat intre Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures si Clubul Gold Stars Baia Mare.


Sportivii au trecut peste toate barierele si au reusit sa se autodepaseasca mai ales ca unii dintre ei au fost la prima competitie de acest gen.

Toti au apreciat frumusetea Ignisului. Triatlonul a cuprins 1,5 m inot in Barajul Firiza, 25 m bicicleta pe traseul Valea Romana - Varful Ignis, iar traseul de alergare, 6 km pe culmile Varfului Ignis.

Cursa a fost castigata la individual masculin de catre Cipri Filip, 2 ore, 41 de minute si 26 de secunde, urmat de Vaum Waldemar, 2.41.48, iar locul III Tudor Cozmuta - 3.06.11.

La feminin individual locul I a fost castigat de sportiva Linda Trif – 3.42.33, iar locul II - Adela Chis – 3.44.28.

La open stafete locul I a revenit echipei formate din Ionut Todoran, Alexandru Catana si Alexandru Zeleznik, locul II – David Brindau, Csaba Vezsenyi si Claudiu Mihai Groza iar locul III – Delia Ana Kovacs, Radu Tudor si Petre Mitru.

In competitia de inot, care a cuprins doua curse, 1,5 km si 5 km, inotatorii au fost insotiti

in permanenta de un echipaj cu barca asigurat de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

De asemenea, la mal asistenta medicala a fost asigurata de Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures.

In proba de 5 km feminin cursa a fost castigata de Leona Popa, iar la masculin de Ionut Todoran, locul II – Stefan Ioan Gherghel, locul III – Vaum Waldemar.

In proba de 1,5 km feminin clasamentul a fost urmatorul: locul I - Leona Popa, locul II - Denisa Vlad, locul III – Delia Ana Kovacs., iar la masculin: locul I – Tudor Cozmuta, locul II – Liviu Bursuc iar locul III - Stoica Octavian Sorin.

"Multumim tuturor sportivilor care s-au aliniat la start. Felicitari pentru curajul de care au dat dovada, dar si pentru ca au reusit sa se autodepaseasca. De asemenea, tuturor celor care ne-au fost alaturi, reprezentantii Guvernului in teritoriu, Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures, ISU Maramures, Directia Silvica - Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, SGA Maramures, Primaria Baia Mare, Politia Locala, Jandarmeria Montana, Salvamont Maramures, precum si voluntarilor", a punctat Delia Ana Kovacs, vicepresedinte Gold Stars Baia Mare.

Coronavirus, 16 septembrie 2020: S-a ajuns la 94 decese in Maramures (inca 4). In judet, in total, 1.640 cazuri de infectare (53 noi). In tara, record de cazuri, 1.713
Citeste
Actorul Dragos Bucur, prezentatorul emisiunii ,,Visuri la cheie", infectat cu Covid-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.