Tren oprit de navetisti protestatari

Protest cu calatori asezati pe sine. Navetistii critica decizia CFR de a anula trenul personal care facea legatura dintre Satu Mare si Baia Mare. Calatorii spun ca ultima cursa la care pot sa recurga este cea de la ora 16.00, iar cei mai multi nici nu au cum sa ajunga la tren pentru ca inca sunt la serviciu.

Politia a intervenit

Doi politisti din cadrul Politiei Transporturi Feroviare au intervenit pentru a indeparta protestatarii de pe calea ferata. Politistii au dat dovada de mult tact si empatie, aducandu-le la cunostinta nemultumitilor ca risca sa le fie imputate de catre CFR anumite "pierderi", cauzate de intarzierea trenului, potrivit PresaSM.

"Va rugam foarte frumos, haideti sa mergem pe peron. Asa nu rezolvati nimic. Noi va intelegem, dar trebuie sa realizati ca riscati sa platiti anumite penalitati, daca cei de la CFR se vor indrepta impotriva dumneavoastra", a declarat unul dintre politisti.

In final, oamenii au eliberat calea ferata. Nu au fost amendati, doar li s-au luat datele de identificare. La fata locului a ajuns si un echipaj al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, dar nu a fost cazul sa intervina, oamenii fiind foarte pasnici.

Cu toate ca nemultumitii au cerut sa discute cu reprezentantii CFR Calatori, acestia nu s-au prezentat.

Ce vor navetistii

Protest al navetistilor in gara din Satu Mare dupa intrarea in vigoare a noului Mers al Trenurilor. CFR a decis anularea trenului personal de la ora 20, care facea legatura dintre Satu Mare si Baia Mare, oprind in statiile din Botiz, Odoreu, Mediesu Aurit, Apa, Seini, Sabisa, Ilba, Cicarlau si Busag.

Acum, spun calatorii, ultima cursa porneste la ora 16:10, iar cei mai multi nu au cum sa ajunga la tren pentru ca inca sunt la serviciu.

Protestatarii ridica semne de intrebare cu privire la modul in care CFR isi planifica cursele interne, spunand ca ii arunca pe pasageri in bratele transportatorilor de pe sosele, asta in timp ce, la nivel central, autoritatile spun ca isi doresc promovarea transportului pe calea ferata.

Si mai este o problema, cea legata de preturi. Abonamentul cu CFR, de exemplu, pana in localitatea Apa costa 95 de lei. Asta in timp ce transportul cu microbuzul le-ar scoate din buzunare aproximativ 230 de lei.

Oamenii incearca acum sa obtina sprijin si din partea ministrului Transporturilor, Lucian Bode. In plus, au discutat si au reusit chiar sa vina si cu solutii pentru cei de la CFR.

Noul Mers al Trenurilor a intrat in vigoare pe data de 15 decembrie si va fi valabil pana la data de 12 decembrie 2020.

"Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei, atat prin optimizarea orelor de circulatie a trenurilor, cat si a capacitatii de transport, in limita resurselor disponibile", a anuntat CFR intr-un comunicat de presa.

Noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un numar mediu de 1230 de trenuri, a mai precizat compania intr-un comunicat de presa.

Sursa PresaSM

premiati de Academia Romana si sarbatoriti de colegii de uniune
Citeste
Gabriel Zetea: "PSD nu sustine pensiile speciale"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.