Trei maramureseni, prinsi in timp ce conduceau masini beti si fara permis

TINERI SI NELINISTITI   0.96 mg/l alcool pur in aerul expirat este o valoare foarte mare pentru o persoana care urca la volanul unei masini. Riscurile majore pe care practic, cei care consuma alcool si conduc, nu le iau in calcul sunt ranirea unor persoane nevinovate sau pierderea libertartii. Un tanar de 20 de ani din comuna Gardani este cercetat pentru comiterea a doua infractiuni, in cadrul dosarului penal intocmit ieri de politisti pe numele lui.

In fapt, tanarul a condus un autoturism iar in parcarea unui imobil de pe bulevardul Unirii din Baia Mare a efectuat manevra de mers cu spatele si a acrosat un autoturism parcat regulamentar. Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca acesta avea o concentratie de 0.96 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar in urma verificarilor s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Un caz similar a fost constatat de politistii Sectiei 7 Politie Rurala Suciu de Sus. Acestia au depistat pe raza localitatii Grosii Tiblesului un tanar de 28 de ani, care conducea un autoturism in stare de ebrietate si fara a detine permis de conducere. Intrucat testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie alcoolica de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orasului Targu Lapus, unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, pe raza comunei Moisei a fost depistat un tanar de 18 ani care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere iar politistii din Baia Sprie au depistat un salajean de 23 de ani care conducea fara permis.

 

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa fie dispuse masuri legale.

 

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Pericolul caderilor de bolovani pe DN 18 a determinat autoritatile sa demareze lucrari de punere in siguranta a traficului rutier
Citeste
Infractori stransi de pe drumuri
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.