Trecerea de pietoni din lapusel pe care a avut loc accidentul mortal a fost suprailuminata

Decizie a autoritatilor in urma teribilului accident de circulatie produs in Lapusel, in seara zilei de 8 decembrie.

Responsabilii au suprailuminat trecerea de pietoni din fata gradinitei din localitate, dupa cateva zile de la tragedie. Anuntul a fost facut de primarul comunei Recea, Pavel Octavian. Aceste corpuri de iluminat se aprind odata cu cele incluse in sistemul stradal, obisnuit.

Reamintim faptul ca, in acea seara, un barbat in varsta de 73 de ani, s-a angajat regulamentar in traversarea DN 1C. In acel moment, a fost surprins si accidentat de un autoturism condus de o femeie in varsta de 37 de ani. Din pacate, leziunile suferite au fost incompatibile cu viata. Soferita nu consumase alcool.

Trebuie sa mai spunem cateva lucruri. Respectivul tronson de DN 1C a devenit, in ultimii ani, unul dintre cele mai periculoase din judetul Maramures. Accidentele de circulatie sunt frecvente. In plus, trebuie notat faptul ca lipsa iluminatului stradal corespunzator favorizeaza, adeseori, adevarate tragedii pe soselele din Maramures, intrucat soferii grabiti vad tarziu pietonii angajati pe trecerile destinate loc.

Crin CALAUZ

Citeste si

Reducerea TVA la 16% a primit raport favorabil in Comisia pentru buget-finante
Citeste
Accidente de circulatie la stramtura, barsana, baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.