Traseul turistic intre sihei si agris a ajuns groapa de gunoi

Zona Sighetului are foarte multe trasee montane de o frumusete deosebita si cu un potential turistic foarte ridicat. Din pacate, nesimtirea multor cetateni din cartierele Iapa si Sighet au transformat unul dintre cele mai frumoase trasee turistice intr-o adevarata groapa de gunoi.


Urcand dinspre Sighei spre cabana Agris, nici nu apuci sa iesi din zona locuita ca te asteapta o priveliste dezolanta, intinsa pe cativa kilometri buni: paduri macelarite, transport ilegal de piatra de andezit si sute de tone de gunoi care "intaresc" malul raului.

Practic, dupa cum se vede si din pozele atasate articolului, nu exista un centimetru patrat de pamant sau iarba pe malul raului, ci doar moloz cat vezi cu ochii: resturi de materiale de constructii, bucati de invelitoare acoperis, diverse aparate electrocasnice defecte si ruginite, lighiane, oale, cratite si nelipsitele PET-uri.

Gunoaiele sunt aruncate ilegal pe malul raului si prin padure de catre locuitori ai cartierelor Iapa si Sighet din Sighet, cei mai multi neavand contracte cu firma de salubritate locala. Cei care arunca gunoaie pe malul raului, din pacate, nu se gandesc la faptul ca infecteaza panza freatica si ca tot de acolo beau apa, sau ca la prima ploaie mai mare natura se va razbuna si le va aduce gunoaiele inapoi in zona locuita.

"In fiecare dimineata zeci de masini de teren neinmatriculate urca inspre Agris, incarcate cu saci de gunoi sau cu moloz, pe care nesimtitii le arunca langa rau sau in padure. Aceleasi masini de tern coboara ulterior incarcate cu lemn furat sau piatra exploatata ilegal", a declarat pentru Sighet 247 Cristian M., locuitor in zona.

Ce nu pricepem si noi este cum de unii pot da dovada de atata lipsa de bun simt umpland zona de gunoaie si moloz si de ce autoritatile locale cu atributii in acest sens se fac ca ploua si ca nu vad ceea ce se petrece. Situatia treneaza de ani de zile si nici macar o amenda nu a fost data pentru depozitare ilegala a gunoiului de catre autoritati.

Probabil, cand gunoiul din munte va invada si centrul orasului, atunci se vor lua masuri. Pana atunci, la gunoi si la mai mare!

sursa sighet247.ro

Ce spune Mugur Isarescu despre datoria Romaniei: "Indatorarea tarii arata bine, datoria nu a crescut ca pondere in PIB"
Citeste
O baimareanca de 49 de ani si-a incheiat socotelile cu viata. S-a aruncat de la etajul sase al blocului in care locuia
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.