Toate persoanele implicate in scandal au fost eliberate

Un scandal monstru a avut loc zilele trecute in incinta supermarket-ului Lidl din Baia Mare. Initial s-a vehiculat a fi vorba despre o tentativa de jaf. Angajatii supermarket-ului au anuntat imediat firma de paza si o echipa de interventie a acesteia a ajuns imediat la fata locului. Ulterior, la locul scandalului au ajuns mai multe echipaje de politist, trupele speciale SIAS, dar si militari si ambulante, scrie ActualMM.

Ce s-a intamplat

Potrivit informatiilor oficiale, doua grupuri de persoane din doua familii diferite si-au reglat conturile chiar in incinta supermarket-ului, provocand inclusiv daune materiale. Unii dintre ei au apucat sa fuga de la fata locului, astfel ca politistii au efectuat mai multe misiuni si i-au ridicat de la domicilii, inclusiv din trafic. De asmenea, fiul unui deputat de Maramures a fost incurcat cu unul dintre batausi, astfel ca, initial, politistii l-au imobilizat si l-au condus la audieri.

Arestati, dar… liberi. Cum e posibil:

Intr-un final, cele 7 persoane implicate in scandal au fost retinute pentru 24 de ore de catre politisti, Umatoarea zi, acestia au fost prezentanti instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Pe portalul instantelor, portal.just.ro, se arata clar ca instanta a decis arestarea baimarenilor pentru 30 de zile, iar ultima modificare a informatiilor fost efectuata ieri, in data de 10 mai. Instanta a admis, deci, propunerea procurorilor si a dispus arestarea acestora pentru o luna. Totusi, cele 7 persoane au fost eliberate chiar in aceeasi zi. Informatia a fost confirmata si de catre IPJ Maramures, care declara ca acestia nu se mai afla in Centrul de Retinere si Arest Preventiv.

Eliberarea acestora a fost posibila datorita faptului ca dosarele penale pentru lovire sau alte violente au fost deschise in urma plangerilor depuse de catre persoanele implicate. Pe scurt: odata ce plangerile au fost retrase, nu mai exista caz.

Conform unor surse din randul apropiatilor unora dintre cei implicati in bataia din Lidl, se pare ca cele doua familii s-au impacat. Acestia si-au retras plangerile facute la Politie si au convenit sa plateasca daunele provocate in magazin.

Sursa ActualMM

Alti 80 de romani de la un abator din Germania sunt infectati cu coronavirus. Localnicii au protestat la portile firmei
Citeste
Toate persoanele implicate in scandal au fost eliberate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.