Toate informatiile noastre confirmate oficial de cadrele medicale

Inca de ieri va prezentam situatia creata la Spitalul din Sighetu Marmatiei, unde un pacient confirmat cu COVID-19 a fost plimbat prin mai multe sectii, iar cadrele medicale nu ar fi fost pretejate in tot acest timp. Inca de ieri am cerut un punct de vedere oficial referitor la aceste aspecte insa Grupul de Comunicare Strategica nu s-a obosit sa raspunda, fiind ocupat probabil cu demisia Ministrului Sanatatii si cu inchiderea unor site-uri de stiri din Romania.

Astazi revenim pe tema acestui subiect si va prezentam informatiile obtinute pe surse, informatii venite din partea cadrelor medicale, care pur si simplu se tem sa vorbeasca deoarece sunt amenintate ca nu cumva presa si implicit populatia sa afle despre situatia halucinanta din spitalul Sighetu Marmatiei.

Primul pas l-a facut publicand informatia venita tot din partea cadrelor medicale conform careia doi medici si o asistenta sunt deja in izolare la domiciliu, dupa ce au intrat in contact direct cu barbatul in varsta de 37 ani din Rona de Jos.

Apoi, cadrele medicale se plang ca nu au costume de protectie suficiente, ca sunt obligati sa foloseasca un singur echipament de unica folosinta pe tura, ca au dezinfectant suficient.

De altfel, un cadru medical a postat pe facebook urmatoarea postare:

"Mare echipament de protectie plus sort din musama si aia primita donatie de la Laguna – 4 bucati pentru sectia de Anestezie Terapie Intensia. A si sa nu pomenesc de 3 flacoane dezinfectant pentru maini pentru o luna de zile. Si raspunsul la cererile noastre sunt glume proaste pe seama virusului. Sa aveti sanatate ca boala vina!"

Un strigat de ajutor vine si din Sighet, acolo unde medicii acuza ca nu au niciun scut in fata bolii.

Asistenta spital Sighet: Nu avem echipamente. Spre uimirea noastra. Toata lumea plange. Stiu infirmiere care stau acasa si plang ca le-au inchis sectia. Si le este teama sa nu fie contaminate, pentru ca nu au fost testate. Nu vreau sa plec la moarte. Vreau sa salvez, dar nu cu mainile goale. Nu avem ochelari de protectie. Nu avem viziere.

Cinci maramureseni condamnati la inchisoare depusi in penitenciar de politisti
Citeste
Coronavirus in resedinta Papei Francisc. Prelat testat pozitiv
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.