Tinerii sufereau de boli grave si munceau ca sclavii


Antena 3 a obtinut, in exclusivitate, marturiile socante ale mai multor copii germani din centrul de la Viseul e Sus. Acestia au povestit anchetatorilor ororile la care ar fi fost suspusi timp de mai multi ani. Unii dintre ei sustin ca au fost fortati sa munceasca in conditii greu de inchipuit, tinuti in frig si batuti constant. Intre timp, cetateanul german care detine centrul de reeducare a fost retinut, impreuna cu alti trei colaboratori.

"Era bataie de joc. Ii muncea ca pe sclavi", spune unul dintre localnici.

Procurorii sustin ca minorii adusi in centrul de la Viseu de Sus pentru reeducare erau de fapt transformati in sclavi si pusi sa munceasca la localnici.

"Ne platea ca ii tineam aici. Nu stiu cu cati bani, ginerele meu se ocupa de asta", a declarat o femeie.

"A stat la mine 6-7 luni. Daca voia lucra. Daca nu, facea ce voia el", a fost delcaratia unei alte persoane.

In timp ce localnicii care ii au in grija pe tinerii germani spun ca nu stiu despre nereguli, sotia primarului din Viseu spune ca tinerii aveau ceva probleme iar ingrijitorii erau obligati sa fie severi cu ei.

Tim, un tanar de 18 ani, si care sufera de sindromul Tourette, ar fi fost obligat la diferite munci in grajduri: strans de fan si taiat de lemne, de la 8 dimineata pana la 19 seara. Ar fi fost lovit cu piciorul pentru ca a refuzat sa mai munceasca. Ar fi fost inchis si pazit de doi supraveghetori care il bateau. Dupa ce a fost mutat in alta casa ar fi fost in continuare batut, tinut in frig si ar fi avut interdictie sa se spele, timp de 14 zile.

O alta marturie socanta este facuta de un tanar, ajuns in centru pentru probleme cu drogurile. Ar fi reusit sa fuga din casa in care fusese repartizat, dar politia l-a gasit si returnat familiei. Ar fi urmat apoi doua luni de izolare sub paza, munca fortata si batai.

Sursa Antena3.ro

Tanar de 26 de ani, decedat dupa ce s-a rasturnat cu motocicleta
Citeste
Sofer roman de TIR talharit intr-o parcare din Belgia de doi iranieni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.