Tineri pacaliti de gps, la intoarcerea acasa

Doi tineri care se intorceau acasa de la munca din Belgia pentru sarbatorile in familie au ramas impotmoliti cu masina in zapada pe DN 17D, in Pasul Rotunda, din Bistrita, fiind nevoie de interventia jandarmii montani pentru a fi salvati.

Cei doi tineri, o fata si un baiat, in varsta de 21, respectiv 24 de ani, nu stiau ca aceasta portiune din DN 17D, care nu este asfaltata, e inchisa pe timpul iernii.

Tinerii s-au ghidat dupa GPS, care le-a sugerat ca Pasul Rotunda ar fi drumul cel mai scurt pre casa, dar au ramas impotmoliti in zapada in zona Corbu, la aproximativ 9 kilometri de localitatea Valea Mare.

In incercarea de a iesi de pe drumul acoperit cu un strat consistent de zapada, soferul a spart rezervorul masinii, nemaiputand inainta.

Cei doi tineri au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Un echipaj al jandarmilor montani, care a facut rost de un utilaj forestier, a reusit sa-i salveze pe tineri, masina acestora fiind in cele din urma tractata. Autoturismul avariat a ajuns, mai apoi, la un service auto.

In zona Muntilor Rodnei se afla sub cod galben de ninsori si viscol, iar conditiile meteo sunt nefavorabile, cu ninsori viscolite si un strat de zapada deja depus de aproximativ jumatate de metru, atrag atentia jandarmii montani.

Primul jaf de la infiintarea localitatii
Citeste
Misiuni de suflet organizate de poliTiSti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.