Tineri din baia mare "in lumea lor" sub efectul drogurilor "zombie"

Am tot prezentat in ultima perioada imagini incredibile surprinse in diferite zone ale municipiului Baia Mare, in care tinerii care consuma substante halucinogene, in special cel cunoscut sub denumirea de "zombie" vorbesc incoerent sau pur si simplu sunt inconstienti.

Iata ca ieri am primit imagini de la un cititor baimare24.ro in care doi tineri din cartierul Sasar din Baia Mare sub efectul unor substante halucinogene habar nu au pe ce lume sunt.

Oficial se vorbeste ca in Romania nu se consuma drogul "k2/Zombie", popular in tari precum Rusia si Statele Unite, desi reactiile tinerilor consumatori sustin contrariul. Seful Agentiei Nationale Antidrog, Sorin Oprea, sustine ca este vorba despre altceva.

"Analizele de laborator au identificat acea substanta. Nu este aceea din drogul Zombie. Acest drog Zombie este drogul aparut in Rusia acum cativa ani. Se numeste Krokodil in terminologia strazii. Continutul in substanta activa este dezomorfina, un anestezic foarte puternic. Despre acest drog nu sunt semnalari in Europa. De aceea, din perspectiva noastra lucrurile sunt foarte clare, in Romania nu a aparut niciodata si nici nu  a fost prezent acest tip de drog", spune Sorin Oprea intr-un interviu pentru rfi.ro.

Si atunci despre ce drog este vorba? In realitate, tinerii "zombie" au consumat un nou tip de substante psihoactive, asa numitele etnobotanice, care au fost amestecate cu prenadez. "Este clar ca in momentul in care au fost consumate aceste substante au fost amestecate si cu altceva. Se discuta despre existenta prenandezului in substantele respective", a explicat Oprea.

preluare baimare24.ro

CITESTE SI:

DROGUL "ZOMBIE" SI IN BAIA MARE: TREI TINERI INCONSTIENTI PE STRADA ELECTROLIZEI. JURNALISTII AU ALERTAT POLITIA

O masina s-a rasturnat cu rotile sus in zona popasului regal
Citeste
Un cal se plimba nestingherit pe bd bucuresti din baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.