Timp de doua luni procurorii sigheteni nu au fost in stare sa dea un numar unic la un dosar in care victima a fost batuta

Revenim cu informatii noi referitoare la cazul crimei infioratoare petrecute ieri, 21 martie 2019, intr-un bloc de pe strada Unirii din Sighetu Marmatiei.

CONTEXT

Conform informatiilor noastre la data de 15 februarie 2019 Cristina a fost batuta si injunghiata de cel care i-a fost iubit si care, probabil din cauza geloziei, a devenit agresit de aproape un an de zile. Cristina a scapat datorita unei vecine care i-ar fi sarit in aparare.

In aceeasi zi, conform surselor noastre, Cristina a depus plangere prealabila la politie. Acestia au deschis un dosar penal pe numele lui sub aspectul comiterii infractiunilor de loviri si alte alte violente si amenintare. Tot in 15 februarie 2019, Cristina dar si vecina care i-a luat apararea au fost audiate la sediul Politiei Sighetu Marmatiei. Cristina ca parte vatamata, iar vecina ea ca martor.

Apoi politistii sigheteni au trimis dosarul la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei pentru a primi numar unic, conform legii. De atunci nicio veste de la procurorii sigheteni. Nici urma de numar unic pentru a putea continua ancheta in cazul respectiv. De altfel, din 15 februarie si pana in ziua oribilei crime, agresorul nu a trecut pragul politistilor el nefiind audiat in acest dosar. De ce? Simplu: pentru ca procurorii sigheteni nu s-au prea sinchisit sa emita "un amarat" de numar unic.

Intre timp, cinci zile mai tarziu, la 20 februarie 2019, Cristina a primit un ordin judecatoresc pentru o perioada de sase luni, in care fost iubit nu avea voie sa se apropie la o distanta de 15 metri de ea sau de copii.

Ce au facut politistii?

Din momentul in care judecatorii sigheteni au emis ordinul de protectie pentru o perioada de sase luni, politistii din Sighetu Marmatiei au verificat de doua ori daca acest ordin a fost incalcat. Conform informatiilor noastre, prima data la finele lunii februarie, iar a doua oara la data de 5 martie 2019. Se pare ca acest ordin nu fusese incalcat, cel putin asa rezulta din cele doua verificari. De altfel, in tot acest timp agresorul ar fi fost la o stana, el fiind cioban.

Ce spun vecinii?

"A spus si la politie ca o sa fie fapte, dar politia n-a crezut-o. Intr-una i-a zis: Du-te acasa ca nu ti se intampla nimic! Si s-a intamplat. El era gelos, foarte gelos. Spunea ca o bate foarte rau. Si cu bata in fata copiilor. Fata a venit si la mine de vreo cateva ori si a dormit cu copiii", a spus o vecina.

Se respecta ordinele de protectie emise provizoriu de politie? Cine verifica?

In Romania, violenta domestica este una dintre cele mai mari probleme. De la inceputul acestui an, doar in judetul Maramures, politistii au emis 80 de ordine de protectie. Insa acestea sunt valabile doar cinci zile.

Conform informatiilor noastre in primele doua luni ale acestui an din cele 80 de ordine de protectie emise de politistii maramureseni, opt au fost incalcate. In toate cele opt cazuri politistii au intocmit dosare penale pe numele indivizilor care le-au incalcat.

CITESTE STI:

TRAGEDIA DE LA SIGHET: Femeia i-ar fi spus criminalului ca nu este tatal biologic al unui copil

CITESTE SI:

CRIMA SIGHET: Calaul Cristinei avea ordin de restrictie. Judecatorii au refuzat cererea femeii ca barbatul sa predea brisca la politiei!

CITESTE SI:

EXCLUSIVITATE – Vezi cine este calaul si cine este femeia ucisa la Sighetu Marmatiei. Doi copilasi au ramas ai nimanui

CITESTE SI:

ACTUALIZARE 4 / INCIDENT SOCANT IN SIGHETU MARMATIEI: Un barbat si-a injunghiat fosta partenera de viata. Femeia a murit pe masa de operatie

Doi gradinari romani, piromani prin parcurile din Roma
Citeste
Porti deschise de Ziua Politiei Romane. 1.500 de copii, in vizita la Politia Municipiului Sighetu Marmatiei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.