Tigari ucrainene, ascunse printre frunze de dafin in scopul inducerii in eroare a cainilor de serviciu, gasite in ptf sighet

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 690 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, depistate ascunse sub capota si schimbatorul de viteze al unui autoturism. Proprietarul tigarilor, un cetatean ucrainean, a impachetat tigarile in pungi alaturi de frunze de dafin, in scopul inducerii in eroare a cainilor de serviciu.

*In data de 05.03.2019, in jurul orei 7.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean K.I., in varsta de 41 de ani, conducand un autoturism marca Mazda, inmatriculat in Romania.
In baza analizei de risc, lucratori vamali ai Biroului Vamal Sighet impreuna cu politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor.
Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in mai multe locuri special amenajate , 697 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.


Mai mult de atat, metoda folosita de persoana in cauza pentru introducerea tigarilor in tara este una inedita, deoarece barbatul a impachetat pachetele de tigari alaturi de frunze de dafin in scopul inducerii in eroare a cainilor de serviciu.
Tigarile in valoare de peste 2.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean a fost sanctionat contraventional, de catre autoritatile vamale, cu amenda in valoare de 10.000 lei.
Totodata, impotriva cetateanului ucrainean a fost instituita masura interzicerii intrarii in Romania pe o perioada de 5 ani.

Ordin de protectie provizoriu, emis de politistii din baia mare impotriva unui barbat gelos
Citeste
Scene obscene pentru doamne si domnisoare de 8 martie! politistii au saltat un suspect
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.