Tigari in valoare de peste 2 milioane de lei, confiscate in ultima saptamana

POLITIA DE FRONTIERA, IN ACTIUNE  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni specifice desfasurate in zona de competenta in ultima saptamana, peste 174.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 2.026.000 lei.

In ultimele cazuri din data de 30 martie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 12.00, un echipaj al politiei de frontiera a descoperit, pe raza localitatii Bocicoiu Mare, jud. Maramures, mai multe colete cu tigari, ascunse in doua locuri special amenajate in vegetatie.

Politistii de frontiera au anuntat autoritatile ucrainene despre acest caz, in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera, concomitent cu dispunerea unor masuri de supraveghere si cercetare a zonei.

Cu aceasta ocazie, in imediata apropiere, a fost descoperit un autoturism de teren marca Mercedes, abandonat, care a fost dus la sediul politiei de frontiera, impreuna cu coletele cu tigari, pentru continuarea cercetarilor.

In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.245 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 178.500 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Tot in data de 30.03.2019, in jurul orei 8.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul  Sectorului Politiei de Frontiera Vicovu de Sus a observat, pe raza localitatii Straja, jud. Suceava, intr-o anexa ce apartine unui imobil, mai multe colete cu tigari.

Drept urmare, cu acordul proprietarului, politistii de frontiera au procedat la ridicarea tigarilor si transportarea acestora la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 14.770 pachete cu tigari,  de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 172.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

 

Informatii furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

O zi in spatiu, pornind din spatiul Planetariului Baia Mare
Citeste
16 permise de conducere retinute de politistii maramureseni in acest weekend, majoritatea pentru depasirea vitezei legale
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.