Tigari de contrabanda aduse de maramureseni cu tir din ucraina

In aceste momente pe sensul de intrare in Vama Halmeu este agitatie maxima. Doua autotrenuri inmatriculate in Maramures sunt verificate la sange de lucratorii vamali si politistii de frontiera.

Un autotren este incarcat cu masa lemnoasa iar celalalt cu baxuri intregi de cizme. Din informatiile noastre in primul camion, cel cu lemn, ar fi fost taiat sasiul autotrenului si acolo ar fi fost ascunse tigarile de contrabanda.

In cel de-al doilea transport tigarile ar fi fost ascunse in miile de perechi de cizme din baxurile transportate.

Cititorul nostru ne-a spus ca intreaga cantitate de tigari ar fi fost descoperita cu ajutorul cainelui special antrenat pentru astfel de situatii al lucratorilor vamali din Halmeu.

ACTUALIZARE 1

"Avem un caz in desfasurare in PTF Halmeu. Este vorba de un autotren incarcat cu material lemnos in care au fost gasite tigari. In momentul in care se vor finaliza cercetarile va vom furniza datele care se pot face publice" a declarat Iulia Stan, purtator de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

ACTUALIZARE 2

Conform ultimelor informatii in autotrenul incarcat cu cizme nu au fost gasite tigari. In schimb in autotrenul incarcat cu lemn au fost ascunse in sasiu mii de pachete de tigari. Conform surselor noastre soferul autotrenului cu numarul MM-11-CTS era condus de un cetatean ucrainean, etnic roman, cu domiciliul in localitatea ucraineana, Biserica Alba.

La actiunea de capturare au participat vamesii din PTF Halmeu, inspectorii ANAF – Antifrauda Fiscala si politistii de frontiera din PTF Halmeu.

ACTUALIZARE 3

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu impreuna cu lucratorii vamali au descoperit, ascunse in podeaua dubla a unui automarfar incarcat cu cherestea, 6.540 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

* Ieri, 14 aprilie a.c., in jurul orei 5.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judetul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, S.I., cu dubla cetatenie , in varsta de 52 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor si semiremorca, inmatriculat in Romania. Barbatul transporta, conform documentelor de insotire a marfii, cherestea din Ucraina in Romania.

Actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea ca in acesta se afla o cantitate mare de tigari de provenienta ucraineana.

Astfel, a fost descoperita, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in podeaua dublata a semiremorcii, cantitatea de 6.540 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana.

Conducatorul auto a fost sanctionat de catre lucratorii vamali cu amenda in valoare de 10.000 de lei, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii. De asemenea, mijlocul de transport, in valoare de 22.500 lei, a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

preluare baiamare24.ro.

Turisti salvati de pe Muntele Solovan de salvamontistii maramureseni
Citeste
Duminica de Florii pentru credinciosii romano-catolici. Semnificatii si obiceiuri
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.