Tanar cu alcoolemie de 1

Politistii din cadrul Politiei municipiului Baia Mare cerceteaza un tanar din Salaj pentru conducere sub influenta alcoolului.


In noaptea de 9/10 august a.c., la ora 02.00, politistii au depistat pe bulevardul Bucuresti din municipiu, un tanar de 25 de ani, domiciliat in judetul Salaj, in timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.
In urma testarii cu aparatul alcooltest a barbatului, a rezultat o imbibatie alcoolica de 1,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conform procedurii s-a dispus recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cel in cauza este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Accidente din cauza conducerii de autovehicule fara permise de conducere!

In acest week-end un barbat a decedat, iar alte trei persoane au ajuns la spital si au ramas internate ca urmare a leziunilor suferite in urma unor accidente rutiere provocate de barbati care conduceau fara a detine permise.
Sambata, 10 august, politistii au intervenit la o tragedie produsa pe raza localitatii Grosi. Un barbat de 66 de ani, care conducea un tractor pe strada 1 Decembrie, a intentionat sa vireze la dreapta pentru a patrunde pe strada Iezer, insa nu s-a incadrat corespunzator si s-a rasturnat. Barbatul a ramas incarcerat sub tractor si datorita leziunilor suferite a decedat.
Verificarile politistilor au relevat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar tractorul si remorca conduse erau neinmatriculate si neinregistrate.

Politistii orasului Borsa au intervenit ieri, 11 august, la un accident produs pe strada Cisla din oras. La fata locului s-a constatat ca un barbat de 62 de ani, care a condus o motocicleta, a pierdut controlul directiei de deplasare si s-a rasturnat pe partea carosabila. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a conducatorului motocicletei si vatamarea corporala usoara a unui pasager de 38 ani. Politistii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar valabilitatea inspectiei tehnice periodice si a politei de raspundere civila auto a autovehiculului condus era expirata.

Tot ieri, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Bogdan Voda au fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul ca pe D.C. Valea Greblei din Stramtura a avut loc un accident soldat cu o victima. In urma deplasarii la fata locului s-a constatat faptul ca un tanar de 22 de ani, care a condus un ciclomotor, a surprins si accidentat o femeie de 73 de ani, care se afla pe marginea partii carosabile. Victima a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.
Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. In urma verificarilor s-a constatat ca acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

In toate cazurile politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile, urmand a dispune masuri legale.

O zi cu radare pe sosele judetului – 81 de sanctiuni contraventionale aplicate

Sambata, 10 august, politistii Serviciului Rutier Maramures au fost organizat o actiune pentru depistarea soferilor care, ruland cu viteza excesiva, pun in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice. Astfel, intre orele 08.00 – 17.00 politistii au fost prezenti pe soselele din judet cu toate aparatele radar din dotare.

Au fost oprite pentru verificari 110 autovehicule conduse pe D.N. 1 C Baia Mare – Lapusel – Satulung, D.J. 108/A Farcasa si D.N.18 Borsa – Petrova.

In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 81 de sanctiuni contraventionale, 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Valoarea amenzilor aplicate a depasit suma de 50.000 de lei.

Ca masura complementara politistii au dispus retinerea a noua permise de conducere si retragerea a trei certificate de inmatriculare. Aceste activitati vor fi desfasurate si in perioada urmatoare.

O anexa a luat foc in Suciu de Sus
Citeste
Patru minore fugite de acasa, gasite in acest weekend de politisti si incredintate familiilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.