Tanar ce nu detine permis, retinut de politisti dupa ce a fost prins de trei ori intr-o saptamana conducand autovehicule

Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Prima data cand a fost depistat de politisti i s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere. Acest aspect nu l-a impiedicat sa urce din nou la volan si sa conduca. In momentul in care a fost prins a treia oara, in cursul aceleiasi saptamani, politistii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore.

Este vorba despre un tanar de 27 de ani, domiciliat in orasul Borsa. Acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar la data de 12 februarie a.c. a fost depistat de doua ori conducand pe drumurile publice. Vineri, 14 februarie, cel in cauza a fost din nou surprinsi de politisti. De aceasta data emana halena alcoolica, astfel ca a fost testat cu aparatul etilotest si transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, rezultatul fiind de 1.12 g/l alcool pur in sange.

In baza probatoriului administrat de politistii din Borsa, tanarul a fost retinut pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, care a dispus masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Vitezomanii surprinsi de aparatura radar – 170 de sanctiuni aplicate de politistii rutieri in weekend

Cele mai multe sanctiuni aplicate de politisti in weekendul care tocmai s-a incheiat au fost pentru depasirea limitei legale de viteza. In doar cateva ore au fost constatate 170 de sanctiuni contraventionale, iar 21 de soferi au ramas fara permisele de conducere. Toate acestea ar fi putut fi evitate daca persoanele de la volan ar fi condus legale.

Politistii Serviciului Rutier Maramures au actionat sambata impreuna cu cei din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag. Aparatura radar din dotare a inregistrat mai multe autovehicule conduse cu viteza peste limita legala. Astfel, din cele 79 de sanctiuni contraventionale aplicate, 63 au fost pentru depasirea limitei legale de viteza. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 45 000 de lei. De asemenea, au fost retinute 11 permise de conducere, patru certificate de inmatriculare si au fost ridicate trei seturi de placute de inmatriculare.

Actiunile au continuat duminica, la Viseu de Sus. De aceasta data, incalcarea normelor rutiere a impus aplicarea a 107 contraventii, a caror valoare a depasit suma de 63 000 de lei. De asemenea, 10 soferi au ramas fara permisele de conducere.

10 dosare penale pentru infractiuni rutiere intocmite in acest weekend de politisti

Conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate si conducerea fara permis raman cele mai frecvente infractiuni comise la regimul circulatiei pe drumurile publice. In acest weekend politistii din judetului nostru au identificat 10 persoane care au savarsit acest gen de infractiuni.

In cazul a sapte conducatori s-au intocmit dosare penale pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu alcoolemie peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Patru dintre acestia au provocat accidente rutiere soldate cu pagube materiale, iar un altul a provocat un accident cu victime.

Cea mai mare alcoolemie a fost inregistrata in cazul unui sofer in varsta de 44 de ani, care a fost implicat intr-un accident rutier, pe raza localitatii Rona de Sus. Conducatorul auto, care a mentionat faptul ca a consumat doua beri, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost insotit la Spitalul din Sighetu Marmatiei in vederea recoltarii probelor biologice de sange.

Un alt sofer, care nu a oprit la semnalele politistilor din Targu Lapus, a fost urmarit, prins si legitimat. Este vorba despre un tanar de 19 ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, concentratia indicata fiind de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Si acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea a doua mostre biologice de sange.

De asemenea, politistii au mai depistat trei barbati care au codus autovehicule pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

Unul dintre acestia nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre politistii din Recea, motiv pentru care s-a procedat la urmarirea sa pe strada Garii din Sasar. Din cauza vitezei, conducatorul auto urmarit a pierdut controlul autovehiculului, a iesit de pe partea carosabila si s-a oprit in santul din dreapta drumului.

La volanul autovehiculului a fost identificat un tanar de 25 de ani din Satu Mare, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In toate cazurile s-au intocmit dosare penale si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

foto arhiva

Pompierii maramureseni au intervenit la cinci situatii de urgenta
Citeste
Lucrari la trecerea la nivel cu calea ferata 401 satu mare – baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.