Tanar atacat de insecte in muntii gutai, preluat de un elicopter smurd

Actiune in desfasurare a echipelor Salvamont Maramures. Un tanar in varsta de 29 ani aflat in drumetie dinspre Creasta Cocosului spre Vf. Gutai, ar fi intr-un posibil soc anafilactic.

S-a anuntat ca acesta ar fi fost muscat de insecte, posibil albine. Starea generala ar fi precara, tanarul spunand ca se umfla, ca ii este greata si are varsaturi.

Doua echipe de prim raspuns impreuna cu o echipa medicala speciala, una din Cavnic, alta din Baia mare, se deplaseaza spre zona respectiva. Mai mult, alte doua echipe sunt in drum spre victima.

Din pacate echipele de interventie nu beneficiaza de transport in zona accidentata, ele deplasandu-se pe jos. Pe un traseu de 1 ora si 30 de minute.

ACTUALIZARE

Turistul a fost salvat. Un elicopter SMURD l-a preluat. Salvamontistii maramureseni spun ca tanarul prezenta frisoane, avea fata umflat, voma in continuu. Echipajul SMURD de la Tg. Mures a aterizat in zona si a preluat victima transportand-o la spital.

"Multumim colegilor de la SMURD, celor doua doamne medic si asistenta, STS Maramures pentru claritate si informare rapida, colegului nostru Adi David, seful comisei AERO al Salvamont Romania si echipajului elicopterului SMURD 340" transmite Salvamont Maramures.

foto/video: Salvamont Maramures

inclusiv straine
Citeste
In aceasta tara elevii si studentii trebuie sa planteze cate 10 copaci inainte de absolvire
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.