SUStINEA CA AVEA RELAtII PESTE TOT: Un maramuresean a fraierit 27 de oameni cu peste 50.000 euro

Tribunalul Maramures a condamnat un inculpat, persoana fara calitate speciala, pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta in forma continuata (27 acte materiale) si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, la pedeapsa de 4 ani, 10 luni de inchisoare si 608 zile inchisoare, cu executare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazuta la art. 66, lit. a si lit. b Cod penal, pe o durata de 4 ani. Totodata, a dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 45.000 euro, 3.000 lei si 200 lire sterline, precum si a unei arme de vanatoare.

Hotararea a ramas definitiva, prin neapelare.

Dosarul penal, inregistrat initial la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures si declinat ulterior in favoarea D.N.A. -S.T. Cluj - B.T. Baia Mare, a fost constituit ca urmare a denunturilor formulate in luna februarie 2018, la Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures, de trei persoane, sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de influenta.

In urma probelor administrate, a rezultat faptul ca persoana condamnata a pretins si primit de la un numar de 27 de persoane (inculpati si suspecti in cauza), diverse sume de bani, in total sumele de 49.459 euro, 7.500 lei si 200 lire sterline, lasandu-i sa creada pe acestia ca are influenta asupra mai multor functionari din cadrul unor persoane juridice de drept privat sau asupra unor functionari publici (instructori auto din cadrul unor scoli de soferi, profesori de legislatie rutiera, medici si psihologi din institutii medicale si cabinete psihologice, examinatori (politisti) de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures, functionari care elibereaza carti de identitate din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Baia Mare, functionari din cadrul institutiilor publice cu atributii in ceea ce priveste emiterea unor cartele tahograf si a atestatului de transport marfa, functionari publici din cadrul IPJ Maramures-Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase).

In schimbul sumelor de bani precizate, condamnatul le-a promis ca-i va determina pe functionarii mentionati, sa-si incalce atributiile de serviciu specifice/sa efectueze acte contrare atributiilor de serviciu, avand ca finalitate obtinerea in mod fraudulos a unor permise de conducere auto, eliberarea in alte conditii decat cele legale a documentelor de identitate ori obtinerea in mod fraudulos a unor certificate de absolvire a cursurilor pentru permis de port-arma.

In baza ordonantelor de delegare emise de procurorul de caz, lucratorii S.J.A. Maramures au desfasurat mai multe activitati procedurale in vederea probarii intregii activitati infractionale a inculpatului si identificarii altor persoane implicate.

Articolul SUStINEA CA AVEA RELAtII PESTE TOT: Un maramuresean a fraierit 27 de oameni cu peste 50.000 euro apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

RUTIERE IN WEEKEND: Fara permis si beat, s-a rasturnat cu autoturismul la Baiut, sase barbati cercetati penal pentru infractiuni rutiere
Citeste
Lovitura de teatru in cazul nuntii fiului fostului adjunct al Politiei Bihor: Un nou test arata ca mireasa NU E INFECTATA cu coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.