Stewardesa suspecta de coronavirus ar fi din sighetu marmatiei! specialistii din cluj, primele precizari

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj​ considera ca "este putin probabil" ca stewardesa care a starnit ingrijorare pe Aeroportul International Cluj sa fie infectata cu coronavirusul Wuhan.

Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica din Cluj a precizat, intr-un comunicat, ca femeia a fost izolata si va fi tinuta sub monitorizare.

"In cursul zilei de astazi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj Napoca, din cursa Varsovia-Cluj-Napoca, a fost preluata o persoana care a anuntat anterior ca este posibil sa fi venit in contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei", a precizat dr. Moisescu-Goia Mihai, director executiv al DSP Cluj.

Conform unor informatii se pare ca stewardesa ar fi din Sighetu Marmatiei si ar lucra pentru o companie aeriana din Vietnam.

Stewardesa, putin probabil sa fie infectata


Reprezentatul DSP Cluj a precizat, dupa consultatiile de specialitate, ca medicii specialisti considera ca este putin probabil ca stwardesa sa fie infectata cu virusul Wuhan.

Cu toate acestea, s-a realizat o evidenta a persoanelor care au interactionat cu femeia, acestea fiind sfatuite ca in cazul aparitiei unor simptome sa apeleze numarul 112.

"In urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV. Pentru pasagerii din aeronava s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca in cazul aparitiei unor simptome sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Clu-Napoca", se mai transmite in comunicat.

Marti la amiaza, pilotul unui avion ce opera pe ruta Varsovia – Cluj a anuntat turnul de control ca are la bord o posibila persoana infectata cu coronavirus – o stewardesa care nu prezinta simptome, dar a intrat in contact cu doua colege purtatoare confirmate ale virusului.

La noapte, prin zonele montane, fulgii de nea isi arata timid coltii
Citeste
Atentie soferi, viyibilitate redusa in trafic pe DN 18, in Pasul Gutai
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.