Statuia lui gheorghe Sincai, vandalizata de mai multi tineri

Imagini incredibile surprinse in municipiul Baia Mare. Cativa tineri, probabil sub influenta alcoolului sau a altor substante, s-au filmat in timp ce vandalizau statuia lui Gheorghe Sincai din fata colegiului cu acelasi nume din municipiul Baia Mare. In timp ce unul dintre ei s-a cocotat tocmai in varful statuii, un al doilea si-a facut efectiv nevoile pe monument. Toate acestea au fost surprinse de un al treilea tanar.

Teribilismul sau inconstienta i-ar putea costa scump pe cei trei deoarece autoritatile competente vor considera cel mai probabil ca este vorba de un act de vandalism. Imaginile ne-au fost transmise de catre un cititor al site-ului ActualMM.ro, revoltat de cele vazute.

"Este revoltator! Ba o mai si postat pe facebook filmarea, sa vada toata lumea de ce sunt in stare. Asta e viitoarea generatie care ar trebui sa scoata tara din rahat?", se intreaba cititorul care ne-a transmis imaginile.

In urma articolului publicat de ActualMM.ro, politistii baimareni s-au sesizat din oficiu si ii cauta acum pe tineri.
"Facem precizarea ca politistii din cadrul Politiei municipiului Baia Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele semnalate de dumneavoastra si desfasoara verificari pentru identificarea tinerilor si luarea masurilor care se impun", a declarat Florina Metes, purtatorul de cuvant al IPJ Maramures.

Operativitate de admirat a politistilor baimareni din cadrul Biroului de Investitii Criminale. Acestia i-au identificat rapid pe cei trei tineri filmati in timp ce batjocoreau si urinau statuia lui Gheorghe Sincai din fata colegiului baimarean.

Cei trei, in varsta de 16, 17 si 18 ani au fost condusi la sediul politiei unde au fost sanctionati cu amenzi in valoare de aproape 3.000 de lei. Mai exact, cel care a filmat a primit o amenda in valoare de 500 de lei, cel care a urinat pe statuie – 1250 de lei, iar cel care s-a urcat pe statuie a primit o amenda in valoare de 1.000 de lei.
Potrivit surselor ActualMM.ro, cei trei tineri sunt elevi la Colegiul Economic "Nicolae Titulescu", respectiv Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare. Conform acelorasi surse, la nivelul conducerilor colegiilor se ia in calcul exmatricularea celor trei.

"Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Baia Mare i-au identificat, in urma activitatilor desfasurate, pe cei trei tineri care au comis fapte prevazute de Legea Nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Cei trei tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 2750 lei", au declarat politistii maramureseni pentru ActualMM.ro.

Puteti viziona flmarea aici: ATENTIE, LIMBAJ LICENTIOS!

Adrian Barbur / ActualMM

20 de ani de colaborare economica Romano-Maghiara CCI Maramures, alaturi de Camera de Comert si Industrie a Ungariei
Citeste
ATENTIE LA TELEFONUL MOBIL! Politistii sunt tot mai des sesizati cu privire la furturile telefoanelor mobile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.