Start vot: Romanii isi aleg astazi noul presedinte

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019  Duminica, 10 noiembrie, romanii sunt asteptati la vot, pentru a decide viitorul presedinte al Romaniei. Daca viitorul presedinte nu va fi decis in primul tur, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizeaza al doilea tur de scrutin.

Sectiile de votare s-au deschis la ora 7:00 astazi in toata tara. La ora 7:34, prezenta la vot in Maramures este de 0,67%, un numar de 2869 de maramureseni prezentandu-se la urne.

La nivel national, prezenta la sectiile de vot este de 0,90%, un numar de peste 160 de mii de romani fiind prezenti la urne de la prima ora.

Actualizare: ora 9:45

Prezenta la vot la nivel national a ajuns la 6,01%, un numar de 1.095.278 de persoane s-au prezentat la urne pentru a isi exprima optiunea. In Maramures, prezenta la vot este de 4,66%, numarul total de maramureseni care au votat pana la ora aceasta fiind de 19.816.

Dintre cele doua municipii din judet, Baia Mare si Sighetu Marmatiei, cea mai mare prezenta la vot pana la aceasta ora este in Baia Mare .

ACTUALIZARE: Ora 15:45

Prezenta masiva la vot inregistrata pana la aceasta ora atat in Maramures cat si in restul tarii. La nivel national, prezenta la vot pana la aceasta ora a ajuns la 32,38%.

In Maramures, prezenta la vot este de 27,94, un numar de 118.723 de persoane exprimandu-si optiunea pana la aceasta ora. In Baia Mare, prezenta la urne pana la ora 15:45 este de 30,49%, iar in Sighetu Marmatiei procentul este de 25,53%. Alegerile nu au fost fara incidente in Maramures. Un barbat de 68 de ani s-a ales cu un dosar penal.

"La nivelul judetului Maramures a fost intocmit un dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de frauda la vot, dupa ce un barbat de 68 de ani din Viseu de Sus a votat fara sa aiba acest drept. Barbatul s-a prezentat la o sectie de votare din Viseu de Sus si intrucat nu figura pe listele permanente, a fost trecut pe listele suplimentare si a votat. La scurt timp de la notificarea de catre sistemul informatizat de monitorizare a prezentei la vot, politistii din cadrul Grupei operative de la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au constatat ca barbatul nu are cetatenia romana. Se continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit de politisti", au declarat reprezentantii IPJ Maramures.

Stire in curs de actualizare.

 

ActualMM

Dupa 81 de ani, un ierarh a liturghisit in Handalul Ilbei
Citeste
Cal biciuit la un concurs ecvestru din baia mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.