Spune nu violenTei domestice! efectele violentei domestice asupra copiilor

Materialele Campaniei SPUNE NU VIOLENTEI DOMESTICE! sunt in curs de distribuire. Politistii din Ulmeni si cei ai Sectiei 3 Politie Rurala Farcasa sunt primii care au primit ghidurile de buzunar ce contin informatii si recomandari privind abordarea cazurilor de violenta in familie.

Pana la sfarsitul saptamanii cele 100 de afise realizate sub egida OSCE vor ajunge la subunitatile de politie, in special in mediul rural si vor fi distribuite de politisti in locuri vizibile si in zone intens circulate .

Efectele violentei domestice asupra copiilor: intr-o familie afectata de comportamente agresive, copiii traiesc intr-o atmosfera in care nevoia de siguranta si securitate emotionala sunt profund alterate. In locul autoritatii parintesti, intr-un astfel de camin se instaleaza teroarea care nu educa, nu formeaza un adult echilibrat si care poate frana dezvoltarea mentala si afectiva normala a copilului.
Impactul violentei de gen asupra copiilor, in special al violentei domestice, este foarte daunator. Copiii pot sa prezinte unul sau mai multe din urmatoarele simptome:

  • Tulburari de somn si tulburari alimentare
  • Urinare in timpul somnului
  • Tulburari de vorbire
  • Tulburari comportamentale: agresivitate fata de colegi, prieteni, profesori sau pasivitate la agresiunile celorlalti
  • Dificultati de invatare si socializare
  • Depresie, anxietate, ganduri sau tentative de suicid.
    Pentru binele copiilor, incercati sa iesiti din situatia de violenta!

Politist din maramures, instructor in domeniul conducerii autovehiculelor in regim prioritar
Citeste
Accident rutier in zona auchan, cu cinci masini implicate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.