Spune nu violenTei domestice! campanie internationala de prevenire a violentei bazate pe gen

Politia Romana, alaturi de organizatii din tara noastra si agentii de aplicare a legii din Bulgaria si Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare impotriva violentei bazate pe gen.

In perioada 25 noiembrie 2019 "Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor" – 10 decembrie 2019 "Ziua Drepturilor Omului", Unitatea pentru Probleme Strategice ale Politiei din cadrul Departamentului Amenintari Transnationale al OSCE lanseaza o campanie regionala de sensibilizare impotriva violentei bazate pe gen in Bulgaria, Ungaria si Romania.
Pe parcursul celor 16 zile de activism in acest domeniu, in scopul de a sensibiliza publicul si de a incuraja raportarea cazurilor vor fi distribuite afise, spoturi TV si radio. Totodata campania va promova liniile de asistenta gratuita disponibile in cele trei tari. In Romania aceasta este 0800-500-333.

In cadrul campaniei, politistii vor fi echipati cu ghiduri de buzunar care le vor fi de folos in recunoasterea cauzelor, semnelor, semnalelor si efectelor violentei bazate pe gen, ajutandu-i sa adopte o atitudine mai sensibila fata de victimele acestui fenomen.

"Este important sa ne dam seama ca niciun lant nu este mai puternic decat veriga sa cea mai slaba. Lupta impotriva violentei bazate pe gen trebuie sa depaseasca sistemul de justitie si sa angajeze si societatea civila ", a declarat Jan Mill, managerul de proiect.

,,Violenta in familie, fie ea emotionala, fizica sau de orice alta natura, provoaca traume victimelor si celorlalti membri ai familiei", a declarat Angela Chirvasuta, ofiter specializat pe prevenirea violentei domestice din cadrul Politiei Romane. ,,Politia Romana intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile si pentru sensibilizarea cetatenilor contribuind astfel la schimbarea mentalitatii care perpetueaza comportamentul abuziv in familie."

Agnes Nemeth, sefa departamentului de prevenire a criminalitatii din cadrul Directiei Generale de Politie din Ungaria, a declarat: "Politia incurajeaza cetatenii sa ia masuri pentru a pune capat violentei. Trebuie sa colaboram cu cetatenii pentru a ajuta victimele. Misiunea noastra ar fi limitata fara o cooperare stransa cu societatea."

Campania este sustinuta de:

Romania: Inspectoratul General al Politiei Romane, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse, Asociatia Anais si Fundatia Sensiblu.

Bulgaria: Ministerul de Interne, Directia Generala a Politiei Nationale, Institutul National de Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie.

Ungaria: Directia Generala a Politiei Nationale si OKIT – Serviciul National de Gestionare a Crizelor si Informatiilor Telefonice.

Maramuresean prins cu parfumuri contrafacute
Citeste
Actiuni pentru siguranta circulatiei la Seini si Sarasau
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.