Spiritul civic si implicarea vor genera schimbarea orasului

Suntem un popor crestin cu traditii si obiceiuri sanatoase, pastrate si perpetuate prin vremuri, fara sa ne alteram sau pierdem identitatea ca natie. Ne cunoastem radacinile si stramosii, ne cinstim batranii si eroii, manifestand toleranta si intelegere fata de vecinii si strainii care ne calca pragul.

Avem o limba pe care o pastram si cultivam cu sfintenie, chiar daca prea multi dintre noi, vremelnic, au luat drumul strainatatilor, cu gandul de a-si face un rost pentru ei si familiile lor. Dar cu toate acestea, ne intoarcem intotdeauna acasa si in ograda parinteasca, de sfintele sarbatori si la evenimentele comunitatii in care ne sunt radacinile.

Pentru ca oricat de multe am agonisi si oricat de bine am trai acolo, suntem legati de bucata de pamant si locul numit acasa.

Se vorbeste prea mult in aceasta campanie electorala despre stoparea migratiei si aducerea acasa a romanilor plecati la munca. Se fac promisiuni si se anunta solutii despre cum vor fi aduse fonduri imense, care vor crea mii de locuri de munca bine platite si vor determina reintoarcerea maramuresenilor plecati in Europa. Suntem manipulati si ne sunt fluturate in fata programe si solutii miraculoase, de parca pana acum am trait in alte locuri si vremuri. Din dorinta de a accede la putere, prea multi isi dau cinstea pe rusine, exagerand o realitate pe care o cunoastem si o traim in fiecare zi. Si asta se intampla de 30 de ani, si va continua la nesfarsit daca nu vom avea intelepciunea alegerii corecte.

Am fost intotdeauna un om corect si sincer care am spus adevarul. Am spus si cred cu tarie, ca salvarea noastra ca natie si comunitate sta in munca si cinste, in solidaritate si respect fata de semeni. Nu exista solutii miraculoase pentru a trai mai bine, trebuie doar sa muncim mai mult si mai bine, implicandu-ne activ in viata comunitatii din care facem parte. Respectul fata de familie si autoritate sunt valori adevarate, singurele garantii sigure ale progresului, intr-un oras care are resurse nevalorificate.

Ma gandesc ca putem sa fim o altfel de comunitate, cu oameni care gandesc si stiu ce vor. Care doresc sa fie respectati si sa le fie auzite cererile. Voi demonstra cu sprijinul locuitorilor cartierului pe care il voi reprezenta, ca spiritul civic si implicarea sunt parghiile care vor genera schimbarea orasului nostru. Fara sa promit, fara sa mint si mai ales fara sa uit ca sunt in serviciu public pentru ca asa au hotarat baimarenii.

In 27 septembrie trebuie sa decidem pentru orasul si viitorul nostru, pentru cei plecati, pentru batranii si copiii nostri, pentru ziua de maine. NU suntem mai prejos decat Clujul, Oradea sau Sibiul, date mereu ca exemplu si justificare pentru neputinta de ieri si de azi. Ne trebuie doar oamenii potriviti, la locul potrivit.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Gavra Bogdanel

Articol comandat de Partidul Miscarea Populara Maramures. Cod unic de identificare 21200020

Articolul Spiritul civic si implicarea vor genera schimbarea orasului apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

100.000 de elevi incep scoala online. Monica Anisie: 87,7 la suta dintre copii au tablete si laptopuri
Citeste
Liviu Tamas candideaza din partea Coalitiei pentru Maramures pentru al saselea mandat de primar in Budesti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.