Sorin octavian stoica, gold stars baia mare, a alergat 100 de kilometri in 8 ore

8 ore si 55 de minute. Atat i-au trebuit unui clujean legitimat la Clubul Sportiv Gold Stars Baia Mare sa alerge 100 de kilometri. Dureri musculare, dezhidratare, dorinta de a merge inainte impletita cu abandonul, toate au dus la o nebunie frumoasa, avand in vedere cauza nobila a evenimentului. Acesta s-a aliniat actiunii "Alerg pentru Autism". Cei care au dorit sa ii sprijine pe copiii cu autism au donat cate 10 lei pentru fiecare kilometru alergat de sportivi. Conform regulamentului, participantii aveau obligatia de a parcurge minim 100 de kilometri in 24 de ore, insa cu respectarea Ordonantei Militare in vigoare.

Pentru a face dovada ca sunt cu adevarat eroi si isi respecta traseul stabilit, participantii au trimis imagini si filmari pe toata durata celor 24 de ore.
Sorin Octavian Stoica a practicat canotajul de performanta iar in ultimii ani, desi nu este inotator de performanta, a inceput sa concureze la competitiile master de natatie. Acesta a reusit in anul 2019 sa isi realizeze baremele pentru a fi prezent la Campionatul Mondial din Coreea. Acolo a obtinut locul 13 la 200 m liber si locul 14 in proba de 3 km open water. Avand in vedere ca bazinele sunt inchise, pentru a se evita raspandirea Covid-19, sportivul a dorit sa isi pastreze conditia fizica, asa ca a inceput sa alerge. De aceasta data a imbinat dragostea pentru sport cu cea de a veni in sprijinul copiilor cu nevoi speciale.

In cursa sa de alergare Stoica Octavian Sorin a reusit sa arda peste 7.000 de calorii, echivalentul a peste 6 kilograme. Traseul a fost ales cu grija astfel incat sa nu existe diferente de nivel iar cursa sa se poata realiza. In competitia de sprijinire a copiilor cu autism s-au inscris peste 150 de concurenti din intreaga tara. Efortul lor va fi cu siguranta rasplatit de zambetul micutilor care acum au o sansa la recuperare. Datorita eforului facut de sportivi si a donatiilor facute, copiii speciali au de acum posibilitatea sa participe la ateliere de arta si sport care le imbunatateste considerabil viata.

Un sfert de milion de oameni ucisi de COVID-19 la nivel mondial
Citeste
Cod galben de vant puternic
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.