Sondaj – baimarenii nu mai au incredere in politicienii care nu isi onoreaza promisiunile electorale

Baimarenii nu mai cred in promisiuni electorale neonorate. Acest aspect este relevat de rezultatele celui mai recent sondaj de opinie realizat in municipiul Baia Mare. Sondajul a fost realizat cu privire la optiunile electorale ale baimarenilor cu privire la alegerile locale organizate in vara acestui an.

Baimarenii nu mai doresc sa fie mintiti sau purtati cu zaharelul cand vine vorba despre promisiunile electorale. Mai ales ca in perioada campaniei electorale si inaintea acesteia, majoritatea politicienilor vin in fata alegatorilor cu anumite proiecte de care uita odata ce castiga functiile pentru care candideaza. 

Cel mai recent sondaj de opinie arata faptul ca baimarenii desi recunosc notorietatea unui candidat, la capitolul increderea procentele acordate sunt mult mai mici. Concret, actualul primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches a obtinut un procent de 78% la notorietate, in preferintele baimarenilor, dar cand vine vorba de incredere, procentul scade drastic cu peste 30%, edilul inregistrand doar 45%. 

La incredere pare sa sufere si Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii. Potrivit sondajului, actualul director al Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare are o notorietate de 21% in randul baimarenilor, si un procent de incredere de 15%. De procente similare la ambele capitole se bucura posibilii candidati care nu sunt inregimentati politic. De aici se poate deduce si faptul ca un carnet de partid scade din sansele de castig la fotoliul de primar. 

Sondajul mai releva un alt aspect interesant la intrebarea "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, ati vota pentru un nou primar?", 30% dintre baimarenii intervievati au raspuns "DA" si 32% "NU", procentele fiind foarte apropiate.

Este cat se poate de clar faptul ca baimarenii isi doresc ca interesele lor sa fie reprezentate de catre oameni cu onoare, care nu mint. Cel mai probabil, ei mizeaza pe sloganul "Fara mincinosi in primarie!"

428 de locuri de munca disponibile pe listele AJOFM
Citeste
Biatlonista Zsulett Demian si experienta capatata de la Jocurile Oimpice de Tineret de la Laussane
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.