SOLUtII PENTRU SUPLIMENTAREA NUMARULUI de paturi pentru pacientii infectati cu Sars-Cov-2: Sectia Pediatrica Distrofici III sau Corpul D3 a Spitalului din Borsa ar putea fi transformate in sectii Suport Covid


Managerii unitatilor spitalicesti din Maramures au participat azi, 16 noiembrie 2020, la o videoconferinta. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, a dorit sa afle care este situatia la zi a numarului de paturi destinat pacientilor infectati cu coronavirus. De asemenea, s-a discutat si despre gasirea solutiilor necesare pentru suplimentarea locurilor din sectiile de Anestezie Terapie Intensiva SARS CoV-2, dar si ale celor destinate pentru pacientii cu forme usoare si medii a acestei afectiuni pentru a degreva personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr Nicolae Rusdea" - Spital Suport si de la Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie din Baia Mare.

"In momentul de fata, impreuna cu managerii unitatilor spitalicesti, am identificat doua solutii pentru a reusi sa suplimentam numarul de paturi pentru pacientii pozitivi cu COVID-19. Una dintre acestea este utilizarea fostei cladiri din Baia Mare in care a functionat Sectia Pediatrica Distrofici III. Trebuie sa vedem exact care sunt posibilitatile ca aceasta cladire sa fie amenajata si dotata corespunzator astfel incat, aici, sa fie alocate aproximativ 45 de paturi. De asemenea, luam in calcul si posibilitatea transformarii corpului D3 al Spitalului din Borsa in Compartiment tampon unde sa se acorde ingrijiri pacientilor cu forme usoare si medii", a subliniat Ionel Bogdan.


Managerii spitalelor din Maramures si-au aratat deschiderea pentru a colabora astfel incat sa se asigure personalul medical si auxiliar necesar care sa lucreze cu bolnavii ce vor ajunge in aceste compartimente.

Pe langa cazurile de coronavirus, in continuare, medicii acorda tratamente medicale necesare tuturor pacientilor cu afectiuni cronice, cazurilor de urgenta sau cu alte patologii. Presedintele Consiliului Judetean Maramures a multumit inca o data intreg colectivului medical care lucreaza in unitatile spitalicesti din judet pentru grija si empatia de care dau dovada.

Comenteaza cu Facebook

Articolul SOLUtII PENTRU SUPLIMENTAREA NUMARULUI de paturi pentru pacientii infectati cu Sars-Cov-2: Sectia Pediatrica Distrofici III sau Corpul D3 a Spitalului din Borsa ar putea fi transformate in sectii Suport Covid apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Punct de vedere: „Ce preferi? Masuri progresive de restrictie si carantina de Craciun sau carantina acum si masuri progresive de relaxare inainte de Craciun?”
Citeste
DRAMA IN MARAMURES – Un asistent medical a decedat de COVID-19 dupa ce s-ar fi infectat chiar din spital
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.