Soferii maranord sunt nemultumiti de salariile mici si conditiile de munca

Nemultumirea in randul salariatilor MaraNord este foarte mare, acestia amenintand cu demisia din cauza salariilor foarte mici si a conditiilor grele de munca. Pana in prezent, dintr-un total de 18 soferi au mai ramas doar 12. Din aceasta cauza, cei ramasi efectueaza multe ore suplimentare pentru a acoperi lipsa de personal.

Angajatii MaraNord au cele mai mici salarii dintre toti angajatii aflati din Primarie si din institutiile din subordinea Consiliului local. Acestia nu beneficiaza de norma de hrana si nici de vouchere de vacanta. Ba mai mult, soferii declara ca nu le sunt platite in integralitate orele suplimentare sau zilele festive: sambata, duminica sau sarbatori legale.

In medie, un sofer de la Mara Nord incaseaza un salariu net in suma de aproximativ 2.000 lei / luna. Aceasta, in conditiile in care programul de lucru este pe schimburi: schimbul 1 incepe la ora 5 dimineata si se incheie la ora 15:00, iar schimbul 2 incepe programul la or 15:00 si se incheie la ora 12 noaptea. Taxatoarele lucreaza pe salariul minim pe economie.

Conditiile de munca nu sunt printre cele mai bune , iar raspunderea acestora este una foarte mare: zilnic sunt transportati sute de pasageri iar soferii sunt obligati sa parcurga teste psihologice complexe si vizite medicale in fiecare an, sa isi reinnoiasca atestatului o data la cinci ani etc.

Conducerea societatii MaraNord incearca de mai multa vreme sa angajeze noi soferi in cadrul firmei, insa aproape nimeni nu doreste sa se angajeze, avand in vedere salariul mic si conditiile grele de munca.

Contactat de Sighet 247, directorul societatii MaraNord, ing. Grigore Stet, a declarat ca a avut mai multe discutii cu angajatii dar si cu Primarul, si a promis ca incepand cu 1 aprilie a.c., angajatii vor primi norma de hrana in plus la salariu. Totodata, acesta a mai spus ca va solicita Consiliului local Sighet marirea subventiei anuale, aceasta fiind singura solutie prin care salariile angajatilor se vor putea mari.

Directorul Grigore Stet a declarat ca duce o lupta grea cu diverse persoane care fac transport pirat si acopera toate traseele autobuzelor MaraNord, aratand ca nu are niciun sprijin din partea Politiei locale, desi a solicitat de mai multe ori interventia acestora, insa politistii locali nu prea au dat curs acestor solicitari. din cauza piratilor, societatea MaraNord pierde foarte multi calatori, iar incasarile din bilete sunt mult mai mici decat ar fi daca s-ar starpi pirateria.

Daca societatea va ajunge la un consens cu Consiliul local, ramane de vazut la aprobarea bugetului, care va avea loc cel mai probabil la sfarsitul acestei luni.

Preluare Sighet247

Dupa 4 luni de arest, un cetatean ucrainean a fost achitat definitiv! politistul de frontiera provocator premiat de carmen dan
Citeste
Curatenie intr-un nor de praf de nu se mai vedea statiunea
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.