Soferii certati cu legea, in vizorul politistilor maramureseni

Actiunile politistilor pentru siguranta participantilor la trafic au continuat si ieri, 13 februarie. Din fericire a fost o alta zi in care nu au fost inregistrate accidente de circulatie cu victime. In schimb, doua persoane s-au ales cu dosare penale, iar altele au fost sanctionate contraventional si au ramas fara permisul de conducere.
Politistii din Bogdan Voda au oprit pentru control un autoturism condus pe raza orasului Dragomiresti, care nu avea montate placute cu numarul de inmatriculare. In urma verificarilor, politistii au constatat ca autoturismul nu figureaza ca fiind inmatriculat iar soferul, un tanar de 22 de ani din Dragomiresti, nu detine permis de conducere emis de autoritatile romane.

Politistii Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag au intervenit la un accident cu pagube materiale produs in localitatea Berbesti. La fata locului s-a constatat ca un barbat de 49 de ani, din Berbesti, care conducea un autoturism, nu a pastrat distanta laterala suficienta si a intrat in coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din directia opusa. In urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismului care circula regulamentar si care era condus de un tanar de 29 de ani din Berbesti.
Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, constatandu-se ca barbatul de 49 de ani era in stare de ebrietate, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cazul celuilalt sofer rezultatul a fost zero. Barbatul depistat cu alcoolemie a fost condus la spitalul din Sighetu Marmatiei, unde i s-au recoltat mostre de sange in vederea stabilirii concentratiei de alcool in sange.
In ambele cazuri s-au intocmit dosare penale si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Pentru prevenirea oricaror incidente pe drumurile publice, politistii au organizat ieri actiuni pe DJ 186 Dragomiresti – Stramtura pe D.J. 108/A, pe tronsonul Ulmeni – Salsig si pe D.N.18, raza comunei Leordina.
Politistii au verificat 85 de autovehicule, iar constatarea unor nereguli a impus aplicarea a 43 de sanctiuni contraventionale, retinerea a trei permise de conducere si retragerea unui certificat de inmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 20 000 de lei.
Politistii vor fi pe drumurile publice si in weekendul care urmeaza. Pentru a nu fi implicati in evenimente rutiere sau pentru a nu fi sanctionati, conduceti regulamentar!

Actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale la desesti si ocna Sugatag
Citeste
Politistii din Somcuta mare au retinut doi tineri banuiti de comiterea unui furt
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.