Soferi beti la volan prin maramures

Week-end cu dosare penale pentru cei care au condus fara permis sau in stare de ebrietate

Duminica dimineata, in jurul orei 08.00, politistii au fost sesizati despre faptul ca la iesire din localitatea Ticau s-a produs un accident de circulatie. La fata locului politistii au constatat ca un tanar de 33 de ani, din localitate, care se afla la volanul unui autoturism, a pierdut controlul directiei de mers intr-o curba periculoasa, a parasit partea carosabila si s-a oprit intr-un copac de pe marginea raului Somes. In autoturism, in calitate de pasageri, se aflau alti trei tineri.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca soferul avea o concentratie de 0.70 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, verificarile politistilor au relevat ca tanarul care a condus autoturismul avea dreptul de a conduce suspendat.
Tanarul de la volan si doi pasageri au fost transportati la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. In cauza se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Aseara, in jurul orei 21.25, politistii din Borsa au identificat un barbat care conducea cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea s-a stabilit ca barbatul, de 42 de ani, avea permisul de conducere anulat din 2017. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile, urmand a dispune masuri legale.

Tot in acest week-end politistii au intocmit dosar penale si continua cercetarile fata de alte cinci persoane care au comis infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. este vorba de trei barbati care au condus autovehicule fara sa detina acest drept si doi care au condus in stare de ebrietate.

Aplicarea unor sanctiuni pentru incalcarea normelor de circulatie pe drumurile publice este o situatie care impune verificari suplimentare efectuate de politist, cu atat mai mult daca incalcarile presupun aplicarea unor masuri complementare, cum sunt aceea de retinere a permisului de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce sau de retragere a certificatului de inmatriculare, care se aplica in situatii care privesc punerea in pericol a sigurantei circulatiei.
In indeplinirea atributiilor de serviciu, politistii interactioneaza cu cetatenii fara atingerea documentelor de catre cadrele de politie, aceasta practica putand fi exceptata in cazul necesitatii efectuarii de verificari suplimentare.
Personalul abilitat sa verifice documentele poate solicita conducatorului auto sa i le prezinte, aratandu-le la geamul lateral al portierei sau parbriz, acesta avand dreptul sa le fotografieze.
In cazul in care este necesara semnarea unui document, se solicita persoanei in cauza sa foloseasca un pix propriu, iar in cazul in care acesta nu are asupra sa, i se va pune la dispozitie un instrument de scris, care in prealabil, a fost dezinfectat, iar dupa utilizare va fi dezinfectat.

Sanctiuni de 278
Citeste
Inca 5 decese din cauza COVID-19. Bilantul mortilor a ajuns la 162
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.