SOFERI, ATENtIE LA PIETONI! Doua persoane au ajuns ieri la spital, accidentate: copil in Borsa, femeie in Baia Mare

Pietonii reprezinta cea mai vulnerabila categorie de participanti la trafic. Stimati conducatori auto, manifestati prudenta si atentie sporita pe drumurile publice pe care circulati, mai ales in zona trecerilor pentru pietoni. Ieri, pe raza judetului au fost inregistrate doua evenimente rutiere in urma carora o femeie si un copil au suferit leziuni corporale.

In jurul orei 16:00, politistii au intervenit la un accident de circulatie produs pe strada Garii din municipiul Baia Mare. Verificarile efectuate au relevant ca un tanar de 28 de ani, care conducea un autoturism, a surprins si accidentat o femeie ce era angajata in traversarea strazii, pe trecerea pentru pietoni. Victima, de 52 de ani, a fost transportata la spital unde a ramas internata sub supraveghere medicala. Soferul nu se afla in stare de ebrietate.

Tot ieri dupa-amiaza, politistii au intervenit pentru solutionarea unui accident rutier produs pe strada 22 Decembrie din Borsa. La fata locului s-a stabilit ca un tanar de 23 de ani, care conducea un autoturism, a acrosat o minora de 7 ani care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si nemarcat, fara sa se asigure. Victima a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale, iar conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se ca nu se afla in stare de ebrietate.
In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile.

VISEU DE SUS - amenzi de peste 10 000 de lei aplicate de politisti pentru abateri rutiere

Politistii din Viseu de Sus au fost prezenti ieri, intre orele 10.00 - 20.00, pe drumurile publice de pe raza de competenta pentru prevenirea accidentelor rutiere si depistarea persoanelor care pun in pericol siguranta rutiera.
In cadrul actiunii au fost oprite pentru verificari 28 de autovehicule, fiind aplicate 21 de sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10 450 de lei, iar ca masura complementara s-a dispus retinerea unui permis de conducere.
Totodata, politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile, dupa ce au constatat trei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Politistii au actionat pentru verificarea legalitatii transportului si comercializarii carnii

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au organizat in cursul zilei de ieri o actiune pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele fizice si juridice care desfasoara activitati comerciale ilicite.
Scopul actiunii a fost verificarea activitatilor de producere, transportare si comercializare a carnii si a produselor din carne de porc. Astfel au fost desfasurate activitati la sediile a 25 de societati comerciale si persoane fizice autorizate de pe raza municipiului Baia Mare, a oraselor Baia Sprie si Somcuta Mare si a comunele Satulung, Ardusat si Miresu Mare.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, toate la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 70.000 de lei.

Articolul SOFERI, ATENtIE LA PIETONI! Doua persoane au ajuns ieri la spital, accidentate: copil in Borsa, femeie in Baia Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Inedit: Se pot vizita online bisericile monument istoric din tara Chioarului
Citeste
13 ani de la plecarea la Domnul a Patriarhului Teoctist
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.