Sofer depistat de politisti cu o concentratie de 1

Aseara, la ora 20.45 in timp ce actionau pentru supravegherea si controlul traficului rutier, politistii din Targu Lapus au observat pe strada Petru Rares, din oras, un autoturism iesit de pe partea carosabila. Langa autoturism politistii l-au identificat pe sofer, un barbat de 43 de ani.
Deoarece barbatul emana halena alcoolica, politistii l-au testat cu aparatul etilotest,rezultatul fiind de 1,13mg/ l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orasenesc Targu Lapus, pentru prelevarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetarile continua, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, urmand a fi luate masuri legale.

VISEU DE SUS – politistii au actionat pentru prevenirea accidentelor de circulatie

Ieri, in intervalul orar 10.00-16.00, politistii din Viseu de Sus, in cooperare cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman Maramures, au efectuat o actiune pentru depistarea in trafic a autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic si pun astfel in pericol siguranta pe drumurile publice.
Pe durata desfasurarii activitatilor au fost oprite pentru control 38 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 4 500 lei.
De asemenea a fost dispusa masura complementara a retinerii a 4 certificate de inmatriculare.

In minivacanta, politistii sunt la datorie

In perioada 24 – 26 ianuarie, politistii maramureseni sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea producerii oricaror evenimente negative. Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.
In aceasta minivacanta si politistii rutieri vor actiona zilnic pe drumurile publice, pentru mentinerea fluentei si prevenirea producerii unor evenimente grave, in general a celor generate de conducerea cu viteza excesiva, in acest sens fiind amplasate mai multe aparate radar.
De asemenea, politistii rutieri vor monitoriza starea de viabilitate a drumurilor publice de pe raza de competenta teritoriala si modul de interventie a administratorilor drumurilor in ceea ce priveste prevenirea si combaterea formarii poleiului sau a altor fenomene meteo de natura a perturba buna desfasurare a traficului.
Pentru a contribui la imbunatatirea fluentei traficului rutier si reducerea numarului de evenimente nedorite, politistii le reamintesc soferilor sa fie respectuosi in trafic si sa respecte regulile de circulatie.

Asadar, conduceti cu viteza adaptata conditiilor de trafic si drum, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea unor depasiri, acordati prioritate atat altor vehicule cat si pietonilor! Nu uitati, atat siguranta dumneavoastra cat si a celorlalti participanti la trafic este cea mai importanta!

Alerta in scoli din cauza gripei. Cine prezinta orice forma de boala este trimis acasa
Citeste
O tanara din ocna Sugatag a predat politiei o suma de bani gasita pe strada
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.