Sofer depistat de politisti cu o concentratie de 0

Aseara, 5 februarie, la ora 22.38, in timp ce politistii de la Sectia 1 Politie Rurala Grosi desfasurau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, pe D.J. 182 B, in localitatea Sacalaseni, au oprit pentru control un autoturism.
La volan a fost identificat un barbat de 40 de ani din comuna Remetea Chioarului.
Avand in vedere faptul ca acesta emana halena alcoolica, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Barbatul a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare, in vederea recoltarii de probe biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei.
In cauza s-a intocmit dosar penal si continua cercetarile cu privire la savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Politistii au actionat pe drumurile publice din mai multe localitati din judet

In cursul zilei de ieri, 5 februarie, politistii maramureseni au desfasurat mai multe actiuni cu caracter preventiv, dar si pentru sanctionarea celor care nu respecta legea, pe drumurile publice din judet.
Politistii din Cavnic, Baia Sprie si Sisesti, le-au reamintit conducatorilor auto si pasagerilor, importanta folosirii centurii de siguranta, obligatiile legale referitoare
la verificarea si echiparea autovehiculelor pe timp de iarna si necesitatea adaptarii vitezei la conditiile de drum, si le-au prezentat statistica neagra a accidentelor grave cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum. Pe durata desfasurarii actiunilor, politistii au legitimat si informat 50 de persoane dar au aplicat si patru sanctiuni pentru abaterile rutiere. Ca masura complementara, s-a dispus retinerea unui permis de conducere pentru depasire neregulamentara.
De asemenea, politistii din Somcuta Mare si de la Postul de Politie Miresu Mare, au actionat pentru cresterea gradului de disciplina rutiera in randul conducatorilor auto. Acestia au sanctionat soferii care nu au respectat normele de circulatie in trafic, cu amenzi in valoare de 2610 lei.
In trafic s-au aflat si politistii din Copalnic Manastur, pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe drumurile din responsabilitate. Acestia au constatat patru contraventii, pe care le-au sanctionat cu amenzi in valoare de 1450 lei. 15 conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest si s-a constatat ca acestia nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.
Pentru a ajunge in siguranta la destinatie, conducatorii auto au fost sfatuiti, de catre politistii rutieri, sa circule cu o viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se afla in coloana si sa tina cont de politetea in trafic.
Totodata, pietonii au fost indrumati sa fie atenti cand traverseaza si sa evite pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

O femeie si un barbat au ajuns la spital dupa ce o casa din Sighet a fost cuprinsa de flacari
Citeste
Pustani de 15 ani din baia mare si oradea implicati in trafic de droguri de risc
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.