Soc In politicul maramureSean – candidat la camera deputatilor, suspect intr-un dosar international de trafic de droguri de mare risc

Scriam in urma cu cateva zile un articol despre o actiune de amploare a politistilor specializati in combaterea criminalitatii organizate din Maramures, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infractionala, specializata in traficul intern si international cu droguri de risc si mare risc. REVENIM CU INFORMATII BOMBA REFERITOARE LA ACEST CAZ. 

Context

Procurorii DIICOT in comunicatul oficial referitor la acest caz au sustinut ca in urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat faptul ca  suspectul   P. F.  a introdus in Romania, din Spania, cantitati importante de droguri de risc , pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

S-a retinut faptul ca suspectul  P. F. s-a ocupat de cumpararea si transportul drogurilor in Romania, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectueaza curse pe relatia Romania-Spania.In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse in locuri special amenajate.

De asemenea, s-a retinut faptul ca suspectul administreaza o societate de transport marfa, detinand mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport si un autovehicul cu care de asemenea efectueaza transport de marfuri si care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

Dupa ce drogurile ajungeau in Romania, acestea erau depozitate in diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, inchiriate de catre suspectul P. F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor.

Toti cei implicati in vanzarea drogurilor detineau chei de acces in imobilele respective, fiecare deplasandu-se sa si isi ia cantitate de droguri dorita, lasand in loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., pretul fiind diferit, in functie de cantitatea vanduta, fiind cuprins intre 20-30 lei pentru un gram.

SUSPECTUL P. F. A FOST CANDIDAT PE LISTELE PSD LA CAMERA DEPUTATILOR

De altel, conform paginii de facebook a suspectului, in perioada campaniei electorale din 2016, acesta s-a pozat alaturi de nume importante de pe scena politica judeteana dar si nationala.

Concluzia nu poate fi alta decat ca suspectul P. F. este nimeni altul decat Podina Florin, candidat PSD in alegerile parlamentare din 2016 la Camera deputatilor.

 

Arestat preventiv

Atat suspectul P.F. cat si un alt baimarean au fost retinuti de anchetatori pentru 24 de ore, ulterior fiind arestati preventiv de magistratii maramureseni.

CITESTE AICI DETALIILE ARESTARII

JUDECATORII AU DECIS: Cei doi baimareni prinsi cu droguri au fost arestati preventiv

ACTUALIZARE 1 – Ce declara Florin Podina in 21 aprilie 2016 cand a candidat la Consiliul Judetean Maramures pentru Tara Lapusului

Florin Podina: "Activitatea ultimilor ani este rasplatita prin aceasta candidatura"

Florin Podina are 32 de ani, este inginer si director de societate, traieste in comuna Baiut, in timp ce familia lui este din Cupseni. "Ma simt legat de zona Lapus, de loc fiind din comuna Cupseni. Sunt incantat de aceasta nominalizare si de faptul ca pot reprezenta Tara Lapusului in Consiliul Judetean Maramures. In ultimii ani am avut o activitate constanta si determinata atat in cadrul TSD Baia Mare, cat si in cadrul TSD Maramures si consider ca toata munca depusa de-a lungul timpului si-a primit acum rasplata", a concluzionat Florin Podina.

ACTUALIZARE 2: A ajuns consilier judetean in 2016 dar a "renuntat" la mandat

La PSD lucrurile au fost complicate, pentru ca au renuntat multi la mandat . In mod firesc, acestia trebuiau inlocuiti cu urmatorii trei de pe lista supleantilor care erau: Marius Marginean, avocatul Vasile Moldovan si Florin Podina. Dupa acestia, era Gheorghe Hantig.

La ordinul lui Zetea, Hantig, Podina si Moldovan au renuntat la mandat. Marginean, nu, asa ca a fost dat afara din partid. Toate astea pentru a-i mirui pe cei pe care ii vroia Zetea: Calin Stefan Pop, Sorin Sunea si Florica Roman. Sa vedem cine sunt acestia.

Vom reveni cu detalii

Sursa foto: facebook.com

CITESTE SI STIREA INITIALA:

30 lei gramul de drog: Doi baimareni retinuti pentru trafic international de droguri. S-a gasit cocaina, ecstasy si arme

Trei raniti intr-un accident produs la pod la catalina
Citeste
Pieton accidentat mortal in piata revolutiei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.