Smurd maramures, 10 ani de activitate

Miercuri, 8 ianuarie, s-au implinit 10 de activitate a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare in Maramures. Operationalizarea echipajelor SMURD in judetul nostru a reprezentat o etapa noua si importanta in diversificarea misiunilor incredintate Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures.

Personalul S.M.U.R.D. Maramures a primit "botezul focului" inca din primele clipe de functionare ale serviciului, fiind chemat in ajutor la un accident rutier, cu noua victime, petrecut in apropiere de orasul Cavnic.
A fost o interventie desfasurata impreuna cu Detasamentul de Pompieri Baia Mare si Serviciul de Ambulanta Judetean. Echipajele S.M.U.R.D. – unul de terapie intensiva si unul de prim ajutor – au plecat direct de la ceremonia de inaugurare, care urma sa inceapa pe platoul din fata Palatului Administrativ. Victimele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta.
Si la S.M.U.R.D. Viseu de Sus alarma a sunat chiar in timpul ceremoniei oficiale de inaugurare a serviciului. Pompierii-paramedici au salvat atunci un barbat cu fracturi la membrele inferioare, care cazuse intre stanci, intr-o zona greu accesibila, la circa 15 kilometri de oras. Dupa ce salvatorii l-au purtat cu targa pe o distanta de cativa kilometri, barbatul a fost transportat la Spitalul Orasenesc din Viseu de Sus.
De atunci, noi echipaje de prim ajutor calificat au fost operationalizate in cadrul Pichetului de Pompieri Targu Lapus, Garzii nr. 2 de Interventie Farcasa, Garzii nr. 2 de Interventie Bogdan Voda, Garzii nr. 2 de Interventie Borsa, respectiv Punctelor de Lucru Cavnic si Somcuta Mare.
Din anul 2016, 122 de voluntari s-au alaturat personalului SMURD. 64 dintre acestia au absolvit cursul introductiv de pregatire, iar zece voluntari au absolvit si cursul de prim ajutor calificat, descarcerare si operatiuni de salvare.
In cei zece ani de activitate medicii, asistentii si pompierii-paramedici S.M.U.R.D. au intrat in constiinta maramuresenilor ca simboluri ale sperantei, ale ajutorului venit rapid in cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 si a intervenit cu profesionalism si promptitudine pentru salvarea celor aflati la nevoie.

Zi de doliu national in Ucraina
Citeste
Daniel Chitoiu, pus sub invinuire pentru ucidere din culpa in accidentul de Craciun
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.