SIGURANTA PERSOANELOR SI BUNURILOR: Sistemele de securitate ale supermarketuri-lor verificate de politisti

In cursul acestei saptamani, sub coordonarea politistilor specializati in sisteme de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publica, politistii maramureseni au verificat 46 de supermarket-uri situate pe raza judetului.
In contextul in care au fost sesizate cazuri in care diferite persoane au trecut pe langa casele de marcat fara achitarea bunurilor luate de pe rafturi, in cadrul acestei actiuni politistii au urmarit cu preponderenta prevenirea si combaterea infractiunilor contra patrimoniului supermarket-urilor, dar si asigurarea protectiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minima a cerintelor de securitate.
Pentru neregulile constatate in urma verificarilor au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale.
Deficientele privind efectuarea serviciului de paza, echiparea corespunzatoare a agentilor de paza, dar si pastrarea valorilor in seifuri necertificate din punct de vedere al riscului la efractie sau neimplementarea oricarei alte masuri minimale stabilite prin analiza de risc au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 23.000 de lei.
Totodata, ca masura complementara, politistii au dispus masuri de remediere pentru cazurile in care au fost constatate deficiente, astfel incat valorile depozitate si viata si integritatea persoanelor sa fie in siguranta.

Mandate de executare a pedepsei inchisorii

Ieri, 30 iulie, politistii maramureseni au pus in aplicare doua mandate de executare a pedepsei inchisorii astfel: politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Biroul Urmariri au depistat un barbat de 49 de ani din Baia Mare, pe numele caruia Judecatoria Baia Mare a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa.
Si politistii din Satulung au depus in penitenciar un barbat de 41 ani, din comuna Satulung, condamnat la 2 ani si 4 luni inchisoare pentru infractiuni silvice.

Articolul SIGURANTA PERSOANELOR SI BUNURILOR: Sistemele de securitate ale supermarketuri-lor verificate de politisti apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

31 iulie 2020. Azi incepe Postul Adormirii Maicii Domnului
Citeste
MOISEI: Pieton accidentat de o masina condusa de o soferita de 20 de ani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.