SIGHETU MARMAtIEI: Un sighetean a ajuns la spital dupa ce a baut apa de la robinet. Apa potabila este murdara si plina de impuritati



Un sighetean a contactat redactia Sighet 247 pentru a ne anunta ca dansul cu intreaga familie a ajuns la Spital, dupa ce a consumat apa de la reteaua publica de distributie a apei din municipiul nostru. Atat el, cat si sotia sa si copilul mic au acuzat stari de voma si indigestie.

Dupa ce a vazut articolul aparut pe Sighet 247 privind pericolul pentru sanatatea publica pe care il prezinta focarul de infectie existent la statia de pompare a apei potabile de la Craciunesti, sigheteanul in cauza a facut un experiment privind calitatea apei de la robinete.

Acesta a luat o oala curata si a umplut-o cu apa, dupa care a fiert-o pana cand aceasta s-a evaporat. Sigheteanul a ramas ingrozit cand a vazut ca pe fundul oalei sunt numeroase depuneri solide pe peretii vasului, unele depuneri de culoare alba si altele de culoare neagra.

Acesta a anuntat ca va depune plangere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Maramures impotriva societatii de distribuire a apei potabile din Sighet, S.C. Vital S.A., considerand ca a fost pusa in pericol sanatatea publica a sa si a familiei sale.

In urma cu o saptamana, consilierul local Nicolae Iuga a prezentat public cateva imagini si filmari cu situatia dezastruoasa care exista la statia de pompare a apei potabile de la Craciunesti, cea care alimenteaza cu apa si municipiul Sighetu Marmatiei: pompe vechi, multe dintre ele nefunctionale, o teava de canalizare sparta in apropierea putului de alimentare cu apa. Acesta a mai aratat tot cu aceeasi ocazie ca a incercat din calitatea de consilier local sa elimine Vital S.A. din Sighet, insa a obtinut doar doua voturi in Consiliul local dintr-un total de 19 consilieri locali (al dansului si al consilierului local Gavrila Mihali) si a acuzat societatea Vital S.A. ca pune in pericol sanatatea publica a sighetenilor, solicitandu-le sa remedieze urgent situatia existenta la statia de pompare a apei potabile de la Craciunesti.

Sighet247

CITESTE SI

Articolul SIGHETU MARMAtIEI: Un sighetean a ajuns la spital dupa ce a baut apa de la robinet. Apa potabila este murdara si plina de impuritati apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Retro Maramures: Cum arata inceputul de an scolar in Epoca de Aur. Evolutia invatamantului, explicata de specialistii Muzeului de Istorie
Citeste
Gabriel Zetea: "Candidez pentru un nou mandat in fruntea Consiliului Judetean pentru ca iubesc Maramuresul"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.