Sigheteanca suspecta de coronavirus a fost externata

Stewardesa care ar fi intrat in contact cu doi colegi cu coronavirus si din cauza careia a fost alerta pe Aeroportul din Cluj-Napoca a iesit din spital.
Dupa infirmarea suspiciunii, tanara se intoarce in Vietnam ca sa-si continue munca.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Irina Filipescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, ca a fost infirmata suspiciunea de infectie cu coronavirus in acest caz. Tanara a fost externata joi din spital, sanatoasa.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Cluj au declarat, la randul lor, corespondentului MEDIAFAX, ca alerta a pornit de la de la angajatii cabinetului medical al Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj. Acestia au anuntat ca va sosi o pasagera cu o cursa de la Varsovia care lucreaza in Vietnam si care ar fi intrat in contact cu persoane la care s-ar fi confirmat infectia cu coronavirus.

Pasagera a fost preluata direct de la aeroport. "Avand in vedere contextul epidemiologic de alerta inalta pentru coronavirus, nivel stabilit de OMS, si informarea de la nivelul cabinetului medical al aeroportului in care se preciza contactul , decizia privind internarea a apartinut medicului specialist infectionist, pentru monitorizare clinica si paraclinica pentru o perioada stabilita ulterior de medicul curant in functie de evolutie", spun cei de la DSP Cluj.

Fata are 26 de ani si este dintr-un sat din judetul Maramures. Lucreaza ca stewardesa la o companie de zboruri charter care face curse in Vietnam.

Tanara a avut o scurta vacanta si a venit in Romania, luand un zbor pana la Doha, in Qatar, apoi unul la Varsovia, de unde avea legatura spre Cluj-Napoca. "Cand a aterizat la Doha nu a intrebat-o nimeni de unde vine, daca are vreo problema de sanatate, nici la Varsovia nu a avut nimeni treaba cu ea. Doar la aterizarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca a fost o adevarata isterie legata de coronavirus, cum ca este o suspiciune ca ea venea din Asia de Sud-Est. Nici macar nu a fost in China. De unde atata exces de zel? Cum au putut sa spuna cei de la DSP Cluj ca ea ar fi anuntat anterior ca a intrat in contact cu o persoana cu suspiciune de coronavirus?", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, o apropiata a pasagerei.

Tanara urmeaza sa se intoarca in Vietnam in 4 februarie pentru continuarea primului sau contract ca stewardesa, iar daca ramanea internata mai mult timp risca sa piarda rotatia de zbor si sa aiba probleme la locul de munca.

Comenteaza cu Facebook

O terapie pentru trup si suflet, realizata la esperando
Citeste
Sfaturi de la jandarmii montani pentru siguranta turistilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.