Sighetean beat la volan si fara permis, depistat de politisti

De la conducerea unui autovehicul de catre o persoana in stare de ebrietate sau fara pemis pana la producerea unei tragerii nu este decat un pas! Pentru a preveni producerea unor incidente si ranirea unor persoane, politistii sunt prezenti si in sezonul rece, zilnic, pe drumurile publice din judet.

In seara de miercuri, la Sighetu Marmatiei, politistii au preintampinat o tragedie: un barbat in stare avansata de ebrietate si fara permis, care conducea un autoturism, a fost oprit inainte de a provoca un accident. Putin dupa ora 22.00, politistii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a autoturismului condus pe strada Tractorului din municipiu. La volan a fost identificat un barbat de 39 de ani. Testarea care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de 0.81 mg/l alcool pur in aerul expirat! Totodata, verificarile politistilor au relevat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

In cauza a fost intocmit dosar penal iar politistii continua cercetarile, urmand a dispune masuri legale.

Politistii subliniaza faptul ca recent, un barbat care a condus in stare avansata de ebrietate a fost retinut pentru 24 de ore si ulterior i-a fost aplicata masura arestarii preventive pentru 30 de zile, iar masurile care vor fi luate in astfel de cazuri vor fi ferme de fiecare data! Participantii la trafic trebuie sa se bucure de drumuri in siguranta! Nu va jucati nici cu vietile participantilor la trafic, nici cu libertatea dumneavoastra!

AVIZ CONDUCATORILOR AUTO! ATENTIE IN ZONA TRECERILOR PENTRU PIETONI

Se pare ca iarna si-a intrat in drepturi! Este frumos sa vedem ca unii soferii au intrat in spiritul anotimpului si si-au decorat masina cu coarne de reni sau alte decoratiuni de Craciun, insa pentru politisti este un moment prielnic sa le reaminteasca ca este absolut necesar sa-si echipeze masinile si cu anvelope pentru iarna!
Conform prevederilor legale, utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutate de peste 3.5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Daca circula fara astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, soferii risca amenzi intre 1300 si 2900 de lei . Totodata risca sa ramana si fara certificatul de inmatriculare.

Din fericire, pe raza judetului nostru nu sunt drumuri blocate sau cu circulatie restrictionata, dar se circula in conditii de iarna. Pentru ca unele sectoare de drum pot fi acoperite cu zapada, gheata sau polei, va sfatuim ca atat in localitati cat si in afara acestora sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta si sa pastrati distanta in mers! Daca in viata de zi cu zi se numeste spatiu personal, in trafic se numeste distanta de siguranta! Daca va aflati pe un drum aglomerat, pastrati-va calmul si nu uitati de politetea in trafic! Manifestati atentie sporita in zona trecerilor pentru pietoni, mai ales ca unul dintre pietonii de azi poate fi chiar Mos Nicolae!

Teoretic, soferii cunosc aceste aspecte! Le multumim celor care le respecta! In speranta ca ele vor fi puse in practica de catre toti cei care conduc autovehicule, le dorim tuturor drumuri bune, fara blocaje si fara incidente!

Cinci tineri prinsi in flagrant de politisti in timp ce transportau fier sustras de la o societate comerciala
Citeste
Despre copii si despre siguranta lor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.