Si politistii au inceput "saptamana altfel"

Saptamana 15-19 aprilie este una deosebita pentru elevi prin prisma programului "altfel" pe care-l au majoritatea scolilor din judet. Ceea ce ne bucura si ne onoreaza e faptul ca foarte multe unitati de invatamant isi doresc sa ne aiba alaturi in aceste zile speciale, astfel incat, pentru cateva ore pe zi, si pentru o parte din structurile de politie activitatile sunt altfel.

La Scoala Gimnaziala Dimitrie Cantemir din municipiu, politistii rutieri si cei de proximitate au pregatit pentru elevii claselor a II-a o prezentare pe teme rutiere, urmata de o testare a cunostintelor privind regulile de circulatie pentru pietoni. Activitatea a fost completata de o proba de indemanare cu bicicletele, pe un traseu pregatit de politisti in curtea unitatii de invatamant. A fost un debut de saptamana educativ si plin de voiosie.

Si in mediul rural politistii au fost alaturi de copii pentru o zi plina de culoare. La Scoala Gimnaziala din Asuaju de Sus, politistii Sectiei 3 Farcasa au sustinut o lectie preventiva pentru elevii clasei pregatitoare si ai clasei I, coordonati de doamna invatator Mateas Cristina. Activitatea se subscrie Campaniei nationale "Scoala sigurantei TEDI" , aflata la a IV-a editie. Cum sa traversam in siguranta?, pe unde avem voie cu bicicleta?, cum ne ajuta politia rutiera? Ce alte pericole putem intalni pe strada sau la scoala? sunt cateva din intrebarile copiilor la care politistii au raspuns cu bucurie.

Ziua a fost completata cu o activitate de impadurire organizata cu elevi mai mari, cu Directia Silvica si Garda Forestiera si alti politisti, dornici sa contribuie la crearea unui mediu sanatos.

Info si foto: IPJ Maramures.

Vesti proaste de la meteorologi: lapovita, ninsori si posibil inghet la noapte
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.