"Senioarele de la Grupul de creatie Caspev pastreaza si daruiesc tainele tesutului"

15 Martie 2019, o zi speciala pentru senioarele de la Grupul de creatie din cadrul Centrului de zi pentru persoane varstnice Caspev, o zi in care frumoasa colaborare cu Doamnele liberale sprijinite de o persoana draga cu suflet mare, Maria Chira, a prins contur. Grupul de creatie format din doamne deosebite cu suflet frumos, care s-au dedicat comunitatii baimarene si acum, pensionare fiind, deruleaza proiecte pentru pastrarea valorilor autentice traditionale.

Un grup harnic de creatie, care pune in valoare arta lucrului manual a fost innobilat cu un razboi de tesut pentru a crea noi opere de arta, pentru a initia copiii in tainele tesutului  si pentru a pastra acest mestesug.

Razboiul de tesut, masina de cusut, andrelele de tricotat, cele pentru crosetat, fuiorul, ghemele si toate cele necesare pastrarii traditiei noastre si-au gasit locul in Atelierul de creatie dedicat iubitorilor de frumos care doresc sa-si descopere si sa-si puna in valoare latura artistica.

Atelierul de creatie va deveni un spatiu special in care copiii baimareni isi vor contura personalitatea si prin deprinderi practice in tainele artei traditionale maramuresene, intr-o frumoasa colaborare cu doamnele grupului de creatie din Centrul de zi pentru persoane varstnice Caspev.

 

Dr. Viorica Chereches,

Deputat liberal de Maramures

Pentru prima data, unul dintre cele mai iubite festivaluri de muzica din tara are loc in Maramures
Citeste
O masina a ajuns in sant pe strada Fabricii
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.