Se reiau slujbele religioase in maramures

Astazi Episcopia Maramuresului si Satmarului a emis un comunicat pe facebook in care a scris "un indemn parintesc la vreme de incercare". Asta dupa ce acelasi preasfintit si-a transmis public intr-o slujba nemultumirea fata de interzicerea tuturor slujbelor religioase pana la 31 martie 2020 in judetul Maramures.

Iata ca prefectul judetului Maramures s-a uns cu mir, si-a facut o mie de cruci si a dat-o la intors: serviciile religioase se reiau in Maramures cu conditia ca in lacasele de cult sa nu fie mai mult de 100 de persoane. In schimb, autoritatile vor fi sprijinite la nevoie cu locuri de cazare pentru cei care vin din zonele rosie. Oare acest lucru nu il puteau face pana acum? E o intrebare legitima credem noi.

"Serviciile religioase pentru toate cultele se reglementeaza in conformitate cu Hotararea nr. 7/2020 a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta si Hotararea nr. 9.2020 aa CNSSU. Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului va sprijini la nevoie Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures prin punerea la dispozitie a unor spatii. ", se arata in noua dispozitie. Asadar, o decizie buna data cu "capul de pereti".

​"In vremuri de molime si boli, Biserica nu poate intra in carantina, iar Hristos nu trebuie inchis intre ziduri, El este Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre si vrea, si trebuie sa fie cu noi spre a ne aduce liniste, pace si grabnica izbavire din toata stramtorarea, precum si alinare si vindecare.

​Pentru a fi in acord cu masurile luate si recomandarile facute de autoritati, dar si pentru ca Biserica sa-si indeplineasca misiunea ei de Mama rugatoare pentru fiii sai, slujbele de la parohii si manastiri vor fi savarsite de catre preoti si monahi in interiorul spatiului de cult cu participarea unui numar de sub 100 de persoane, iar in aer liber pe altarele de vara sau in pridvoarele bisericii cu o participare mai numeroasa." scrie pe facebook preasfintitul Iustin, episcopul Maramuresului si Satmarului.

Comenteaza cu Facebook

Lipsire de libertate Si omor – tanarul din baia mare, principalul suspect in crima din satu mare, a fost retinut
Citeste
Haos la sighet – 16 romani escortati de politie nu se stie unde vor fi carantinati
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.