Se interzice, pana in 31 martie 2020, organizarea targurilor si expozitiilor in judetul maramures

In contextul riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus – COVID19 si adoptarea masurilor de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul tarii noastre, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit in sedinta extraordinara si a decis interzicerea organizarii si desfasurarii targurilor si expozitiilor de orice natura, pana la data de 31 martie a.c., in judetul Maramures. Masura stabilita poate fi prelungita in functie de evolutia situatiei la nivel national.

De asemenea, se suspenda transportul rutier de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale si servicii ocazionale in trafic international pentru toate cursele efectuate de catre operatorii de transport, pana la data de 31 martie a.c., spre Italia si din Italia.

Operatorii de transport rutier de persoane care efectueaza servicii regulate, servicii regulate speciale si servicii ocazionale, care tranziteaza Italia, au obligatia de a comunica cetatenilor/maramuresenilor care se vor imbarca faptul ca vor intra in carantina, respectiv autoizolare pe teritoriul tarii si isi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaratii pe propria raspundere la imbarcarea in vehicule. Pentru evenimentele organizate cu un numar maxim de 200 de participanti nu mai este nevoie de obtinerea avizului de evaluare a riscului de la Directia de Sanatate Publica.

Masuri obligatorii ce revin unitatilor de alimentatie publica, furnizorilor de servicii publice si private

Unitatile de alimentatie publica .

Masuri pentru institutii publice si private

Toate institutiile publice si private, inclusiv agentii economic trebuie sa asigure la toalete materiale destinate igienei personale . Autoritatile cu responsabilitati in gestionarea riscului manifestat de COVID-19 vor intensifica actiunile preventive derulate in spatiile publice cu aflux de persoane in vederea constientizarii populatiei cu privire la importanta respectarii masurilor de sanatate dispuse.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures

Sofer, sub escorta, in satu mare, direct la carantina
Citeste
Lista bolnavilor din romania infectati cu coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.