SE INTAMPLA PE DRUMURILE PUBLICE: Dosare penale pentru infractiuni rutiere, patru accidente, 64 de sanctiuni contraventionale, din care 54 pentru viteza

In acest week-end, politistii rutieri maramureseni au depistat pe drumurile publice judetene, sapte barbati care au comis infractiuni la regimul rutier.
Sase dintre acestia au condus un autovehicul in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, cu o alcoolemie cuprinsa intre 0,54 si 1,49 mh/l alcool pur in aerul expirat, iar doi dintre ei nu detineau permis de conducere. Al saptelea barbat a condus un autovehicul neinmatriculat ce avea montate numere de inmatriculare false.
In toate cazurile au fost intocmite dosare penale.

*****

In week-end-ul care tocmai s-a incheiat, pe raza judetului Maramamures s-au produs patru accidente de circulatie, soldate cu vatamarea corporala a zece persoane.
Evenimentele au avut loc pe raza localitatilor Baia Mare, Borsa, Craciunesti si Sabisa.
Cauzele producerii accidentelor rutiere au fost nepastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculul care il precede, nerespectarea semnificatiilor indicatoarelor rutiere si neadaptarea vitezei in curba deosebit de periculoasa.
Toate persoanele ranite au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale.
In toate cazurile s-au intocmit dosare penale pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa.

*****

Avand in vedere evenimentele rutiere cu consecinte grave produse in ultima perioada, precum si faptul ca viteza, sub cele doua forme, excesiva sau neadaptata la conditiile de drum, constituie principala cauza generatoare de accidente grave la nivel judetean, politistii Serviciului Rutier au desfasurat o actiune pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta limitele legale de viteza.
Au fost oprite pentru verificari peste 90 de autovehicule, iar in urma neregulilor constatate au aplicat 64 de sanctiuni contraventionale, din care 54 pentru viteza.
Valoarea totala a sanctiunilor este de peste 46.000 de lei.
Ca masura complementara politistii au dispus masura retinerii a 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru viteza si doua pentru depasire neregulamentara.

Articolul SE INTAMPLA PE DRUMURILE PUBLICE: Dosare penale pentru infractiuni rutiere, patru accidente, 64 de sanctiuni contraventionale, din care 54 pentru viteza apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

DUPA GRATII: Patru persoane condamnate la inchisoare cu executare, depuse in penitenciar
Citeste
ANUNt IMPORTANT: Preluarea documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare a vehiculelor la Sighetu Marmatiei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.