SCRIE-tI PROPRIA POVESTE! – Campanie de prevenire si combatere a violentei domestice

Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii deruleaza in luna decembrie Campania ,,Scrie-ti propria poveste!", adresata victimelor violentei in familie si nu numai.

Campania are ca scop diminuarea actelor de violenta din sanul familiei, prin constientizarea atat a victimelor cat si a agresorilor, dar in egala masura si a opiniei publice, cu privire la consecintele grave pe care abuzurile repetate le pot avea asupra celor implicati. Degenerarea comportamentelor abuzive din familie pot duce la adevarate tragedii, iar acestea ne privesc pe noi toti.
Titlul campaniei are un dublu sens. Pe de o parte vine sa incurajeze victimele sa ia atitudine, sa ceara ajutor pentru a iesi din starea de victima si sa isi construiasca viata pe care si-o doresc. Pe de alta parte vine sa invite victimele si mai ales pe cele care au reusit sa iasa din situatia de victima sa-si impartaseasca povestea de viata pentru a incuraja si alte victime sa puna punct abuzurilor din familie.
Astfel, politistii de prevenire le pun acestora la dispozitie adresa de e-mail [email protected], unde pot sa-si trimita povestile, pastrand confidentialitatea.
Campania vine ca urmare a numarului mare de sesizari inregistrate pe parcursul acestui an. In judetul Maramures, de la inceputul anului pana in luna octombrie inclusiv, politistii au intervenit in 463 de familii pentru a aplana conflictele dintre membrii acestora. Peste 73% dintre cazuri s-au petrecut in intimitatea caminului. In functie de mediul de rezidenta, mai bine de jumatate (58%) s-au petrecut in mediul urban. Iar in ceea ce priveste victimele, 84% au fost persoane de sex feminin, noua dintre acestea fiind minore.
Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul sesizarilor a crescut cu 16%.
Campania se va derula in doua centre comerciale din Baia Mare: VALUE Centre si VIVO Mall, unde vor fi prezentate afise cu campania si vor fi distribuiti fluturasi cu informatii utile victimelor si cu invitatia de a-si impartasi povestea cu politistii de prevenire.

Articolul SCRIE-tI PROPRIA POVESTE! – Campanie de prevenire si combatere a violentei domestice apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Pentru analfabetii feisbucului, pentru patriotii de o zi
Citeste
Ce semnal da Marea Britanie prin aprobarea folosirii vaccinului Pfizer/BioNTech si marea provocare care urmeaza
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.